Antalya rakamları düşüşü anlatmaya yetiyor

Turizmin başkenti Antalya'ya yılın 7 aylık döneminde gelen turistleri getiren firmaların rakamları, sektörün yaşadığı sıkıntının büyüklüğünü ifade etmeye yetiyor.

31/12/2019 23:40
Antalya rakamları düşüşü anlatmaya yetiyor

Yılın ocak-Temmuz aylarını kapsayan 7 aylık dönmemde Antalya’ya gelen toplam turist sayısındaki düşüşün firmalar bazındaki durumu sektörün tarihinin en ağır krizini yaşadığını gösteriyor. Yılın 7 ayı geride kalırken bu dönemde gelen turistlerin ülkeler yanında bunları getiren firmaların durumu da önemli. Antalya’ya yılın 7 aylık döneminde gelen turistlerin firmalara göre dağılımında İlk sırada yer alan TUI’nin incoming acentesi Tantur’un kaybı yüzde 50, Thomas Cook’un incoming acentesi Diana’nın da yüzde 41.

Ocak-Temmuz döneminde Antalya’ya gelen turistlerin acentelere göre dağılımında, ilk 10 firma arasında Peninsula dışında hepsi kayıpta. Peninsula, geçen yıl 7 ayda Antalya'ya 60 bin kişi getirmişken, bu yılın aynı döneminde 129 bin kişi getirdi. Buna göre Peninsula getirdiği turist sayısını yüzde 112 artırdı.

Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri ile çalışanların ortalama kaybı yüzde 50’lerdeyken, Rusya ve BDT ülkeleri ile çalışanların ortalama kaybı yüzde 70’in üzerinde.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.