'Antalya'da şirketler batacak' dedikodusu turizme zarar veriyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, kentin turist kaybının 4 milyona ulaştığını açıkladı. Kaybın ekonomik karşılığının ise 3.5-4 milyar dolar olduğuna işaret eden Çetin, Antalya'da şirketler batacak şeklindeki dedikodulara da son verilmesi çağrısı yaptı.

31/12/2019 23:40
'Antalya'da şirketler batacak' dedikodusu turizme zarar veriyor

Antalya Genç İşadamları Derneği'nin (ANTGİAD) konuğu olan ATSO Başkanı Davut Çetin, Rus savaş uçağının Antalya'ya düştüğünü ve bunun rakamlara da yansıtığını kaydeden Çetin, gelişmeler sonrası bir rapor hazırladıklarını ve buna göre en kötü senaryoda turizmde 3.5-4 milyar dolar zarar göründüğünü kaydetti.

Uçak düştüktrn sonra Antalya ile ilgili bir rapor hazırladıklarını ve şu aki durumun rapordaki en kötü senaryodan daha kötü olduğunu kaydeden Çetin, ''Turist kaybımız bugün itibariyle 4 milyon. Turizm, Antalya ticaretinin yüzde 60'ını ilgilendiriyor. Hepimiz bir taraftan turizme bağlıyız. Hiç bağlı olmayan yoktur" dedi.

''İFLAS EDECEKLER ŞEKLİNDE DEDİKODULAR DOLAŞIYOR''

Antalya'da insanların sürekli 3-4 firmayla ilgili 'Bugün batıyor, yarın batıyor, ertesi gün batıyor, kredi almış, iflas erteleme almış, iflas etmiş' şeklinde dedikodular yaptığına da dikkat çeken Çetin, firma sahipleriyle görüştüğünü ve ''öyle bir şey yok'' yanıtı aldığını ifade etti. Çetin, "Bu dedikodu kültüründen çıkarak, birbirimize destek olmamız lazım. Beraber ortak projeler yapmamız lazım. Antalya olarak maalesef hala dedikodu yapmakla meşgulüz. İyi yapanı paçasının altından çekmeyle meşgulüz. Artık biraz daha dönüp işleri nasıl geliştireceğimize bakalım. Birazcık daha dikkatli olmamız, dikkatli hareket etmemiz lazım" diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.