Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile oteller arasında kriz

Antalya’daki 5 yıldızlı otellerin yöneticilerine çocuk istismarının önlenmesi konusunda eğitim veren Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Nevzat Özer, iddiaya göre eğitim talep eden otellere kendi yazdığı tanesi 14 liraya satılan ’21’inci Yüzyılda Anne Baba Olmak’ isimli kitaptan 70-80 adet almayı zorunlu kıldı. Oteller duruma isyan etti.

31/12/2019 23:40
Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile oteller arasında kriz

Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Nevzat Özer, "Yanlış anlaşıldım" diye kendini savundu. Salim Uzun imzalı habere göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın otel yöneticilerine yönelik düzenlediği çocuk istismarı, çocuğa karşı suçlar ve çocuk haklarının korunması başlıklı eğitim, Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile oteller arasında krize neden oldu.

‘RESMİ BAŞVURU YAPILDI’

İddiaya göre; ilgili otel yöneticileri denetimlerde gerekli olan eğitimi almak için Antalya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne resmi başvuruda bulundu. Müdürlük, dilekçeyi eğitim konusunda yetkili olan İl Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Nevzat Özer’e gönderdi.

'ÖNCE KİTAP ALIN'

Özer, otellerin başvurularını inceledikten sonra eğitim talep eden otellerin sorumlu müdürleri ile iletişime geçerek kendi yazdığı kitaplardan 70-80 adet alınmasını, ancak kitaplar satın alındıktan sonra talep edilen eğitimleri verebileceğini söyledi.

Ücretsiz olarak verilmesi gereken eğitimin bin lirayı aşan bir ücretle verilmeye çalışıldığını savunan otel yöneticileri şöyle dedi: “Özer tarafından yazılan ’21’inci Yüzyılda Anne Baba Olmak’ isimli kitabın tanesi 14 lira. 80 kitap alsak ödenecek tutar 1120 lira. Kitap elbette satılabilir. Ancak bunun zorla yapılması hoş değil.”

‘YANLIŞ ANLAŞILDIM’

Otel yöneticilerinin çığ gibi büyüyen isyanı iç yazışmalara da yansırken, iddialara yanıt veren İl Müdür Yardımcısı Psikolojik Danışman Nevzat Özer, şunları söyledi: “Bu tamamen yanlış anlaşılma. Keşke kitap konusunu hiç açmasaydım. Ben sadece bir yazar olarak eğitime gittiğim yere kitaplarımı götürmek istedim.”

‘İNDİRİM BİLE YAPTIM’

“Belki eğitimden sonra personeller bu kitabı alır diye düşündüm. Hatta indirim de yaptırdım ve bunu otel yönetime aktardım. Ancak kesinlikle zorlama yok. Zaten şu anda elimde kitap da yok, yayınevi gönderecekti. Bu olaydan sonra konferans vermeyi de bırakıyorum. Çünkü bu suçlama karşısında motivasyonum kalmadı.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.