Antalya 8 ayda 2016'yı geçti

Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, Antalya bölgesini yüzde 30'u yerli olmak üzere 1 milyondan fazla turistin ziyaret ettiğini söyledi. Güral “Tesislerin büyük kısmının yüzde 100 doluluk oranını yakalamış olması turizmcinin ve çevre esnafının yüzünü güldürdü” dedi.

31/12/2019 23:40
Antalya 8 ayda 2016'yı geçti

2017 yılına güzel bir giriş yapan turizm sektörü, bayram tatilinde yaşanan yoğun talep sonrası 2016 rakamlarını neredeyse şimdiden geride bıraktı. Son anda alınan uzatma kararıyla 10 güne çıkan Kurban Bayramı tatilinin Antalya ekonomisine yaklaşık 1.5 milyon dolar seviyesinde katkıda bulunduğunu söyleyen Güral Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Harika Güral, Rusya başta olmak üzere birçok ülkeden de rezervasyon aldıklarını belirtti.

Bayram süresince, sadece Antalya’ya 1 milyondan fazla yerli ve yabancı turist geldiğini kaydeden Güral, bölgenin önemli turizm merkezlerinden olan Belek, Tekirova, Kemer, Alanya ve Kaş ilçelerine gelen turist sayısının beklentileri aştığını belirtti. 1 Ağustos itibariyle Antalya’ya gelen yabancı turist sayısının 5 milyonu aştığını söyleyen Güral, “2016 yılında büyük düşüş gösteren turizm sektörü, sezon başında Rus turist canlılığıyla hareketlenmeye başlamıştı. Bu yıl ilk 7 ayda yaklaşık 5 milyon turistin ziyaret ettiği Antalya’ya geçtiğimiz yıl sezonun tamamında 6 milyon 181 bin turist gelmişti. Bayram tatilinde de gelenleri hesaba katarsak 2016 yılını şimdiden geçtiğimizi söyleyebilirim” dedi.

Bölgedeki varlıklarını ‘Güral Premier Hotel Tekirova’ ve ‘Güral Premier Hotel Belek’ olmak üzere  Güral Premier Hotels & Resorts çatısı altında sürdürdüklerini anlatan Harika Güral, "Turizm alanında Güral Premier Belek ve Güral Premier Tekirova otellerimizde toplam 2 bin 800 yatak kapasitemiz var. 2016 yılı her ne kadar turizm sektörü için kötü gittiyse de biz yüksek bir doluluk oranıyla sezonu kapattık.

Turizm sektöründeki sıkıntılar bizi de etkiledi. Kaliteden ödün vermemek adına otel fiyatlarımızda indirime gitmedik. Antalya ve Alanya-Gazipaşa havalimanına gelen turist sayısında geçen yıla oranla yüzde 50’lik bir artış gözlemliyoruz. Antalya’daki tesislerin doluluklarının yüzde 100’ü bulduğunu söyleyebiliriz. Henüz sezon kapanmadığı için önümüzdeki dönemde bölgeye olan talebin artarak devam edeceğini düşünüyoruz.

Bu sezon tüm işletmelerin kazanmasını istiyoruz. Turizm sektörünün kazanması demek Türkiye için gerek ekonomik gerek sosyal anlamda yüksek katma değer, yüksek fayda demektir. Türkiye’yi dünyada temsil eden ve tanıtan önemli kanallardan biri de biz turizmcileriz, dolayısıyla bundan önce olduğu gibi bu sezonda gelen tüm misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayarak ülkemize yüksek katma değer yaratmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.