Ankara’ya en uygun turizm şeklini açıkladı

Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Savaş Çolakoğlu, Ankara’nın kongre havzası olabileceğini söyledi.

31/12/2019 23:40
Ankara’ya en uygun turizm şeklini açıkladı

Kongre turizminin, Ankara’yı ekonomik yönden canlandıracağını belirten Çolakoğlu, şunları söyledi:

“Ankara’nın duruşuna ve elindeki mevcut donanımlarına en uygun turizm türü kongre turizmidir. Konaklama tesislerinin yeterli yatak kapasitesine sahip olması ve ulaşım imkânlarının rakiplerine oranla daha elverişli olması, hiç şüphesiz Ankara’yı bir adım öne çıkaracaktır. Eskişehir ve Konya’ya hızlı tren ile ulaşımın sağlanması, Kapadokya bölgesinin yakınlığı, ilçelerinde termal turizm olanakları ile günübirlik turların düzenlenebileceği mekanların olması Ankara’yı daha da cazip hale getirmekte. Ayrıca Esenboğa Havaalanı’nın uluslararası standartlarda hizmet sunması ve direkt uçuşların yapılıyor olması da çok önemli.

2 BUÇUK KATI HARCAMA

Kongrenin konusu kadar yapıldığı mekan ve şehir de tercih edilme açısından önem taşıyor. Dünya turizm hareketlerinin genelinde doğuya doğru bir kayma var. Destinasyon olarak tercih edilebilirlik oranımızın yüksek olması, bu kaymadan fazla pay almamız için elimizdeki en büyük kozdur.

Kişi başı harcama oranının diğer çeşitlerinin 2 buçuk katı olan kongre turizmiyle katılımcıları şehrimize çekmek, pazardan alacağımız payı da artıracaktır. Kamu ve özel sektörün ilgili kuruluşlarının birlikte yürüteceği çalışmalar ile kongre turizminde Avrupa’daki rakiplerimizle rekabet edecek duruma gelmeliyiz.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.