Ankara'da otel yatırımları durmalı

Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeler Derneği (ANTOD) Başkanı Savaş Çolakoğlu, “Doluluk oranlarını artırmadıkça, otel yatırımı yapmanın Ankara turizmine yarardan çok zararı var" dedi.

31/12/2019 23:40
Ankara'da otel yatırımları durmalı

Şehrin konaklama ihtiyacının doğru analiz edilmesi gerekir. Bölge ve tür seçimi iyi konumlandırılmış yatırımın sektörümüze doğru katkı yapacağından şüphemiz yoktur. Ekonomik ve siyasi gelişmelere bağlı olarak ülke genelinde sektörde yaşanan durgunluk, Ankara’da da kendini hissettirmektedir. Kendini hissettiren bu durgunluk da baz alındığında ardı ardına açılan oteller, doluluk sıkıntısı yaşayan otellere dönüşmektedir.

Doluluk oranlarının %55’ lerde olduğu Ankara’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı Belgeli yaklaşık 25.000 yatağa ilave 9500 Belediye Belgeli yatak sayısını da eklediğimizde toplamda 35.000 yatak kapasitesine sahip bir şehre, üç yıl içinde 5.000 yatak daha ilave edileceğini düşününce ara vermek lazım diyoruz.

Ankara turizmi boyutunda zaten kapasite fazlası olan yatak sayısını artırmak yerine bir es vererek: çevre, güzellik, estetik, keyif ve hizmet gibi olgular üzerinde durup, kalitede öne geçmek ve tercih edilen olmak üzerine oynamak büyük önem taşımaktadır. Ankara için otel yatırımlarına ara vererek, yapısal sorunların çözülmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması ve markalaşmaya giderek kalitenin yükseltilmesi en büyük ihtiyaçtır.

Ankara turizm sektörü olarak: noktasal, yerel ve ulusal bazlı bir işbirliği modelini kültür, sanat ve sosyal-iletişimle de destekleyerek bir atlım gerçekleştirmemiz zorunludur.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.