Ankara’da otel sayısı 166’ya çıktı

Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Başkanı Birol Akman, kentteki hareketli yaşam, elçiliklere gelen yabancıların fazla oluşunun zincir otel ihtiyacı doğurdunu, son yıllarda Ankara’daki otel sayısının 120’den 166 otele çıktığını söyledi.

31/12/2019 23:40
Ankara’da otel sayısı 166’ya çıktı

Konuyla ilgili olarak İl Gazetesi’ne konuşan ATİD Başkanı Birol Akman, Ankara’da şehir içi otelciliğin yaygın olduğu bir şehir olduğunu belirterek “Son 10 yılda ise, yatırımlarda yabancıların veya yabancı zincir otellerin ve butik otellerin ön planda çıktığını görüyoruz. Elbette bunda Ankara’nın başkent olmasının, büyüyen havaalanının, kongre merkezi açılmasının, gelişen sanayinin büyük etkisi var.

Ankara’nın gelişen bir şehir oluşu, kentteki hareketli yaşam, elçiliklere gelen yabancıların fazla oluşu zincir otel ihtiyacı doğurdu. Son 10 yılda Ankara’daki otel sayısı 120’den 166 otele çıktı” dedi.Ankara’da zincir ve butik otellerin ağırlıkta olduğunu belirten Akman, “İki tane de 5 yıldızın üstünde yüksek standartlı lüks otel faaliyet gösteriyor” dedikten sonra şunları söyledi: “Ankara’da sağlık ve kongre turizminin gelişmesi, otel yatırımlarını da şekillendirmektedir. Yeni otel yatırımlarının bu ihtiyaçlar doğrultusunda, 5 yıldızlı ve zincir otel şeklinde ön plana çıktığını söyleyebiliriz.

Artık sıradan oteller yerine sağlık ve kongre turizmine hitap eden, bu alanlarda ihtiyacı karşılaşan temalı otellerin açılmaya başladığını görüyoruz.” Ankara’da yatırımı devam eden oteller hakkında da bilgi veren Akman şunları söyledi: “Şehirde 7-8 yeni otel açılış hazırlığı yapılıyor. Bu otellerin toplam yatak kapasitesi binin üzerindedir. İnşaası devam eden bu otellerin 3 tanesi 5 yıldızlı, 1 ta nesi 3 yıldızlı, 3 tanesi de 4 yıldızlı otellerdir. Yatırım konusunda bize danışılıyor. Uzman arkadaşlarımız kendilerine yol göstermekte, özellikle pazar ihtiyacı bulunan alanlarda yatırıma yönlendirmektedir. ATİD bu yönüyle Anadolu’nun ve Başkent’in en önemli turizm yatırım danışmanı konumundadır.”


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.