Anı Tur’da neler yaşanıyor?

Türkiye'nin en eski ve en köklü tur operatörlerinden Anı Tur, zor günler geçiriyor. Finansal kriz ve tur iptalleriyle gündemde olan şirketin, şimdi de çalışanlarını topluca işten çıkardığı iddia ediliyor.

19/09/2018 09:16
Anı Tur’da neler yaşanıyor?

Son zamanlarda zor günler geçiren Anı Tur'un çalışanları, şirketin Kozyatağı'ndaki merkezi önünde basın açıklaması yaparak, yaşadıklarını anlattı. Anı Tur da yaşananları, TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı da incelemeye aldı.

11 Eylül'de herhangi bir gerekçe sunulmadan işten çıkarıldıklarını öne süren çalışanlar, aynı günün gecesinde şirketteki özel eşyalarının çöp atıldığını, bilgisayar ve benzeri çalışma araçlarının da şirketten tahliye edildiğini ileri sürdü.

İptal edilen rezervasyonların parası ödenmiyor 

Firma içerisinde bulundukları süre içinde birçok otelin ücreti ödenmediği için rezervasyon sahipleri otellere alınmadığı belirtilen açıklama da şu ifadelere yer verildi:

" İptal edilen rezervasyonların geri ödemeleri uzun süredir bekletilmekte ve herhangi bir ödeme yapılmamaktadır."

Gerekçe sunulmadan çalışanların tamamı işten çıkarıldı

12 Eylül’de hiçbir haklarını alamadıkları halde halde firma yetkilileri ile yaptıkları görüşmede tüm alacak taleplerinin alındığına dair yazılı belge ve istifa dilekçesi istendiğini belirten çalışanlar, " Bununla beraber, eş zamanlı olarak firmanın Antalya Bölge Müdürlüğü’nde de bütün çalışma araçları tahliye edilip, gerekçe sunulmadan çalışanların tamamı işten çıkarılmıştır. Son olarak 11 Eylül’den bu yana bizlere insani değerlere ve hukuka uygun davranılmamıştır." dedi.

Çalışanlar neler talep ediyor?

Çalışanlar taleplerini şöyle sıraladı: Ödenmeyen maaşlarımızın, primler, yemek ücretleri, mesai ücretlerimizin, kıdem ve ihbar tazminatlarımızın hemen karşılanmasını istiyoruz.

Taleplerimiz karşılanana kadar İstanbul Kozyatağı’nda bulunan Anı Tur Genel Müdürlüğü önünde hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda kamuoyundan destek istiyoruz."

TÜRSAB ve Bakanlık da konuyu takip ediyor

Anı Tur da yaşananları TÜRSAB ve Kültür ve Turizm Bakanlığı da yakından takip ediyor. TÜRSAB Anı Tur'la ilgili inceleme başlattığı, gelen bilgiler arasında. Ayrıca, Bakanlık da denetim yürütüyor. Çalışanları bunları söylerken, şimdiye kadar Anı Tur'dan herhangi bir açıklama yapılmadı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.