Altasglobal'den Rusya atağı

Rotasını Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerine çeviren Atlasglobal, 2017’de açacağı 17 yeni hatla Antalya’dan 1500, İstanbul’dan ise 4 bine yakın sefer düzenleyecek ve bu seferlerle toplam 1 milyon yolcu taşıyacak.

31/12/2019 23:40
Altasglobal'den Rusya atağı

Avrupa, Orta Doğu ve Rusya’da 35 ülkede 50’den fazla noktaya uçuş gerçekleştiren Atlasglobal, 12’si Rusya’da olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) bölgesinde toplamda 17 yeni noktaya daha uçuş gerçekleştirmeyi hedefliyor. Ağırlıklı Rusya olmak üzere BDT’deki bu yeni uçuş noktalarına hem Antalya hem de İstanbul’dan tarifeli seferler düzenlenecek.

Atlasglobal’in Avrupa’daki büyümesi ise ortak uçuş anlaşmaları üzerinden ilerlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Fransız Havayolu şirketi Air France ile iş birliği gerçekleştiren şirket, yapılan bu anlaşma doğrultusunda haftanın her günü gerçekleşen Paris uçuşlarında sefer sayısını 3’e çıkardı. Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “Bu hatlar için filomuzdaki uçak sayısını 26’dan, 32’ye çıkaracağız” dedi.

TAVAN ÜCRET 350 TL

Türkiye’de turizm dengelerinin değiştiğini anlatan Murat Ersoy, BDT ülkelerine yönelik açılan bu uçuş hatlarının hem turizm hem de ekonomik ilişkiler açısından stratejik bir önem taşıdığını vurguladı. Ersoy, şunları kaydetti: “Bu noktaları seçmemizde, bölge ile gerçekleşen ticari ilişkilerin yoğunluğu, ülkeler arasındaki yatırım hacmi, bölge halkının Türkiye’ye ilgisi ve yıllık seyahat bütçeleri en önemli kriterler oldu.

2017 yılında Rusya ve diğer BDT ülkelerinden Antalya ve İstanbul’a düzenleyeceğimiz tarifeli seferlerle 1 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz.” Rusya’nın 12 şehrinden haftada 120’den fazla uçuş, Kazakistan’ın 5 şehrinden haftada 21 uçuş, Moldovya’dan haftada 9 uçuş ve Ukrayna’nın 5 şehrinden haftada 28 uçuş ile bu ülkelerin İstanbul’a ve Antalya’ya bağlanacağını belirten Ersoy, yıllık olarak Antalya’dan 1500, İstanbul’dan ise 4 bine yakın uçuş planladıklarını dile getirdi. Murat Ersoy, iç hat uçuş bilet fiyatlarıyla ilgili bilgi vererek, “Tavan fiyat bu yıl 350 lira olacak” dedi.

KUR RİSKİ KALKACAK TURİZM HAREKETLENECEK

Türk bayraklı havayolu şirketlerinin Rusya’ya tarifeli uçuşlar düzenlemesinin turizm sektörüne önemli katkılar sağlayacağını belirten Ersoy, şu açıklamalarda bulundu: “Rusya-Türkiye arasında ticaretin ruble ile yapılmaya başlaması yönündeki çalışmalar olumlu sonuçlanıp uygulama başlatıldığında kur riski de ortadan kalkacak ve satışlara yansıması çok olumlu olacak. Rublenin dolar karşısında yüzde 15’e varan değer kazanması da Rus turistin satın alma gücünü artırdı. Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda önümüzdeki dönemde 5 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor. 31 Mart’a kadar gerçekleşecek erken rezervasyonlar ile bu turist sayısının yüzde 25’i yaz için yerlerini ayırtmış olacak.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.