Almanya’dan Türk turizmini boykot çağrısı

Türkiye – Almanya arasındaki diplomatik gerginliklerden sonra Alman politikacılar, “Türkiye'ye bu yaz turist göndermeyelim.” diyerek boykot çağrısında bulundular.

31/12/2019 23:40
Almanya’dan Türk turizmini boykot çağrısı

Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkiler iyice gerildi. Türkiye’den gönderilen diyanet imamlarının casuslukla suçlanması, Türkiye‘de Die Welt muhabirinin tutuklanması, son olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın konuşma yapacağı salonla ilgili iznin iptal edilmesi iki ülke arasındaki ilişkileri iyice gerdi. Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi, bir kez daha Dışişleri’ne çağrıldı ve "Deniz Yücel bırakılmadıkça ilişkiler düzelmez" denildi.

Ali Gülen imzalı habere göre; iki ülke arasında inatlaşma ile birlikte en üst düzeyde diplomatik gerginlikler yaşanırken, Alman politikacılar, “Türkiye'ye bu yaz turist göndermeyelim. Anti demokratik bir anayasa değişikliğini savunanlara ülkemizde izin vermeyelim” demeye başladı. Türkiye'den sert açıklamalar gelmeye devam ediyor, bazı Alman politikacıların açıklamaları da aynı sertlikte.

Sol Parti: Turist göndermeyelim

Sol Parti lideri Katja Kipping, “Türkiye'ye turist olarak gidilmemeli. Eğer Alman hükümeti bir diktatörlük ile kucaklaşıyorsa, biz de turist gönderme konusunda boykot hakkımızı kullanalım. Türkiye'de insan haklarına zarar verenleri, turizmle ödüllendirmeyelim. Olağanüstü halin olduğu bir ülkenin sahillerinde kim rahat edebilir ki? Turist göndermeyerek, Erdoğan'a demokrasi ve insan hakları konusunda bir ders verelim” ifadelerini kullandı

Bozdağ'ın konuşmasının yasaklandığı Gaggenau Kenti'nin bulunduğu Baden Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Thomas Strobl, yasağı savundu ve bunun için yeterli derecede güvenlik endişesi olduğunu söyledi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.