Almanlar'ın İspanya ilgisinde rekor artış

Dünyanın en büyük yatak bankası konumundaki Hotelbeds, ITB Fuarı'nda 2016 yılına ilişkin son verilerini açıkladı. Hotelbeds'e göre geçen yıl Almanya'dan İspanya'ya yönelik seyahatlerde rekor artış oldu.

31/12/2019 23:40
Almanlar'ın İspanya ilgisinde rekor artış

Hotelbeds, ITB Berlin Fuarı'nda önümüzdeki turizm sezonu için olumlu göstergeler ve tahminler açıkladı. Almanya'dan rezervasyonlarda bu yaz artış öngörülürken Türkiye'de ise düşüş tahmin ediliyor. Bu yaz çift haneli büyüme beklenen ülkeler ise Yunanistan, Portekiz ve İtalya. Geçen aya kadar yapılan erken rezervasyonlarda Haziran ayından Eylül'e kadar olan süreçte yoğun talep olduğu gözleniyor.

Hotelbeds Group'un dağıtım platformları aracılığıyla Alman kaynak pazarından en yüksek seviyedeki rezervasyonları kaydeden destinasyonlar arasında şunlar var: İspanya (Majorca, Barcelona, Fuerteventura, Gran Canarias ve Costa Brava); ABD (New York, Las Vegas ve San Francisco); Yunanistan (Girit, Rodos ve Kos) ve İtalya (Roma ve Venedik). Tüm bu yerler arasında, Yunanistan, Alman pazarında yıllık en hızlı büyümesini sürdürüyor ve ayrıca 9 günle en uzun ortalama kalış özelliğine sahip.

İspanya, tüm Avrupa kaynak pazarlarından rezervasyonları sayarken Hotelbeds Group'un sistemindeki en iyi hedef noktayı elinde tutuyor. İspanya sırayla ABD, Yunanistan, Portekiz, İtalya ve Türkiye (genel olarak rezervasyonlarda önemli bir düşüş görülüyor) tarafından takip ediliyor. Bütün bu yerler arasında Portekiz, yüzde 28 artışla yıllık bazda en hızlı büyümeyi kaydetti.

Hotelbeds Group'un Bedbank Genel Müdürü Carlos Muñoz, şunları söyledi: "2017 yazının Şubat ayı sonundaki rezervasyonlarımıza dayanarak Alman kaynak pazarında çok başarılı bir yıl olacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Avrupa dışındaki bazı destinasyonlarda çekinceleri etkileyen bazı küresel jeopolitik zorluklara rağmen genel olarak Avrupa kaynaklı pazarlardaki rezervasyonların artırılması için teşvik edici bir model görüyoruz."

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.