Alman turist 'Son dakika'da Türkiye’ye yöneldi

Türkiye’deki fiyatların diğer ülkelere göre üçte bir ucuz olması Türk kıyılarını bu yıl Alman turistler için yine cazip hale getirdi. Beklentiler geçen yıla göre daha fazla Alman turistin tatilini, Türkiye’de geçireceği yönünde.

31/12/2019 23:40
Alman turist 'Son dakika'da Türkiye’ye yöneldi

Almanya ile Türkiye arasında yaşayan siyasi krizler ve Türkiye’deki terör saldırıları nedeniyle geçen yıl Alman turistler Türkiye yerine Avrupa’nın güneyindeki ülkeleri tercih etti. Ancak bu yıl ivmenin tekrar Türkiye’ye yönelmesi bekleniyor. Ali Varlı imzalı habere göre, Alman turistlerinin tercih ettiği ülkelerin başında gelen İspanya, Yunanistan ve Portekiz’deki oteller, yoğun talep nedeniyle fiyatları yükseltince Alman turistler bu ülkeler yerine yine Türkiye’ye yöneldi. Der Spiegel dergisinin internet sayfasında yayınladığı haberine göre 2016 yılı ile karşılaştırıldığında bu yaz daha fazla Alman turistin Türkiye’de tatil yapacak

SON DAKİKA REZERVASYONLARI ARTTI

Spiegel, seyahat acentelerinden aldığı bilgiye dayandırdığı haberinde, Türkiye’deki otel fiyatlarını çok uygun olduğunu yazdı. Bunun da turistler için tercih sebebi olduğu belirtildi. Der Spiegel özellikle son dakika rezervasyonlarda Türkiye’ye tercih edenlerin sayısında artış olduğunu yazdı. Dergi, Türkiye’deki otel fiyatlarının diğer ülkelere göre üçte bir oranında olduğunu, bu nedenle de turistlerin yönünü Türkiye’ye çevirdiğini de haberinde belirtti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.