Alman pazarından Türkiye'ye kötü haber

Almanya paket tur satışlarında Türkiye, eylül ayını çift haneli kayıpla kapattı. Buna karşın Mısır’ın hızlı yükselişi etti, İspanya ve Yunanistan’a yönelik talep de Ağustos ayına göre daha iyi seyir izledi.

31/12/2019 23:40
Alman pazarından Türkiye'ye kötü haber

Alman rezervasyon portalı Traveltainment’ın verileri doğrultusunda açıklanan rakamlara göre; Eylül ayında Mısır’ın Hurghada ve Marsa Alam destinasyonları rezervasyon rakamlarındaki hızlı artış trendini koruyarak; güçlü yükselişini sürdürdü. Hurghada’ya yönelik rezervasyonlarda % 86, Marsa Alam’a yönelik rezervasyonlarda ise % 121 oranında artış kaydedildi.

İspanya yükselişte

Geçtiğimiz aylarda rezervasyon rakamlarında düşüş yaşayan; kış aylarının en gözde destinasyonu olan Kanarya Adaları Eylül ayında iyi bir performans sergiledi. Fuerteventura’ya yönelik rezervasyonlarda % 9 oranında artış yaşandı. Rezervasyon rakamlarında bir önceki senenin aynı dönemine göre; Las Palmas % 3, Güney Tenerife % 8 ve Arrecife % 3 oranında düşüş yaşamasına rağmen önceki aya göre bu düşüş trendinde yavaşlama kaydedildi. Bir diğer İspanya destinasyonu Palma ise, geçtiğimiz son iki ayda yaşanan düşüşün ardından Eylül ayında rezervasyon rakamlarında % 4 oranında artış kaydetti.

Yunanistan eylülde yükselişte

Yunanistan da geçtiğimiz son iki ayda düşüş yaşamasının ardından Eylül ayında yeniden yükselişe geçti. Heraklion % 27, Rodos’a yönelik rezervasyonlarda ise % 35 oranında artış yaşandı.

Antalya sert düşüşe rağmen ikinci

Diğer destinasyonlarda yaşanan bu artış trendine rağmen Türkiye; Eylül ayında Almanya pazarında önemli kayıp yaşadı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Antalya rezervasyonlarında % 36 oranında düşüş yaşandı. Bu sert düşüşe rağmen Antalya, Almanya pazarında ikinci önemli destinasyon olma konumunu korudu.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.