Ali Ağaoğlu'ndan Kadir Topbaş'a ruhsat sitemi

İstanbul'un en gözde arazilerinden olan ve Yeniköy'de yer alan Carlton Arazisi’ni 2012 yılında otel yapmak için satın alan Ali Ağaoğlu, ruhsat sorunu nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sitem etti.

31/12/2019 23:40
Ali Ağaoğlu'ndan Kadir Topbaş'a ruhsat sitemi

1986 yılında Carlton Oteli'nin yıkılması sonrasında Halis Toprak'a satılan Sait Halim Paşa Yalısı'nın bitişiğindeki Carlton arazisi, sonraki yıllarda Toprak'ın borçları nedeniyle TMSF'ye geçmişti. TMSF'nin 2007 yılında düzenlediği ihalede araziyi 70 milyon TL'lik teklif veren Yeniköy Turizm İşletmeleri AŞ alırken, Ağaoğlu'nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat ve Turizm şirketi de sonrasında projeye ortak oldu. 2012 yılında ise 17 bin metrekarelik arazinin tamamı Ali Ağaoğlu'na geçmişti.

Ali Ağaoğlu araziyi aldıktan sonra, "Kentin en değerli arsalarından biri olan bölgede 5 yıldızlı lüks bir şehir oteli yapacağız” demişti. Arsanın İstanbul’un en değerlilerinden biri olduğunu ifade eden Ağaoğlu, metrekare fiyatının da 10 bin lirayı geçtiğini açıklamıştı.

KADİR BEY’E SORUN!

Patronlardunyasi.com'da yer alan habere göre, Uludağ'da basınla biraraya gelen Ali Ağaoğlu "Carlton Oteli arazisine İstanbul'un en lüks otelini yapacaktınız. Üzerinden 5 yıl geçti. Şuanda otel yerine lüks araçların olduğu otopark görüyoruz. Otel projesi ne oldu?" sorusu üzerine, ruhsat ve engeller yüzünden iş yapamadıklarını savundu.

Ağaoğlu, "O nu Kadir Bey’e sorun. Başkan demiyorum, bey diyorum. 2013’ten beri imzada bekliyor" karşılığını verdi. Ali Ağaoğlu, otoparkın da bir arkadaşına ait olduğunu söyleyerek, "Oradaki otoparktan para almıyorum” diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.