Alanya'yı karıştıran o şirket iflasını açıkladı

Alanya'ya otel ödemelerini yapmağı halde 200 turist gönderen Macar tur operatörü Green Travel, bugün itibariyle resmen iflasını açıkladı.

31/12/2019 23:40
Alanya'yı karıştıran o şirket iflasını açıkladı

Alanya'da dün hareketli saatler yaşanmasına sebep olan Macaristan merkezli tur operatörü Green Travel, bugün sabah itibariyle resmen iflasını açıkladı. Dün, Alanya'daki partnerine 1 milyon euroya yakın borcu olmasına ve 'Ödeme yapmadan yolcu gönderme' denilmesine rağmen Alanya'ya 200 turist gönderen firmanın yolcularına Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) sahip çıkarak, yoğun uğraşlarla misafirlerin mağduriyetini gidermişti. Yeni Alanya'da yer alan habere göre, şirketin ağırlıklı olarak Side ve Alanya olmak üzere, Antalya genelinde 1.000 civarında müşterisi var.

WEB SİTELERİNDEN DUYURDULAR

Şirketin web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, ''Green Holidays olarak, bundan sonra tur operatörlüğü faaliyetlerine devam edemeyeceğimizi ve sözleşme kapsamındaki yükümlülüklerimizi yerine getiremeyeceğimizi üzülerek belirtiyoruz" denildi. Şirketin finansal güvenliğinin UNIQA Biztosító Zrt trafından sağlandığı belirtilen açıklamada, bundan sonraki süreçte her türlü ödeme ve tazminat için söz konusu şirketin yetkili olduğu duyuruldu. Şirketin yükümlülüklerinin yerine getirilmesi için resmi kurumlarla sigorta şirketinin birlikte çalışması gerektiği belirtilen açıklamada, şirketin operasyonlarını durdurmasından dolayı mağdur olan yolcuların da taleplerini direkt olarak sigorta şirketine bildirmeleri gerektiği ifade edildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.