Alanya'nın yaralarını Rus turist saracak

2016'da neredeyse dibe vuran turizm sektörü, bu sezon Rus turist canlılığıyla toparlanmaya başladı. Alanyalı turizmci "Rus pazarı yaralarımızı saracak" diyor.

31/12/2019 23:40
Alanya'nın yaralarını Rus turist saracak

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili, "Rusya pazarında şu ana kadar geçen seneye oranla yüzde binlik artış yakaladık. Böyle devam ederse, sezon öncesi beklentilerimiz gerçekleşecek. Gazipaşa'nın, hem turist sayısı anlamında, hem de moral motivasyon anlamında etkisi çok büyük oldu" dedi. 

'YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIZ'

Yasin Araz imzalı habere göre, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkan Yardımcısı Mehmet Dahaoğlu da, "Alanya, bu sene Rusya'da çok ciddi bir ivme yakaladı. Zaten Rusların favorisiydik ama yaşanan sorunlardan dolayı yaşanan kayıp çok büyük bir patlamayla geri döndü. 2015'in ilk dört ayında 126 bin 700 Rus misafir ağırlayan Antalya bölgesi, şu anda 186 bin 745 misafire ulaşmış durumda. Yüzde 47'lik bir artış söz konusu. Haziran itibariyle bu sayı çok daha büyük rakamlara ulaşacak. Bu sene Alanya favori destinasyon olacak. GZP'nin de etkisiyle yeni bir sayfa açacağız. Bu yıl turizm sektörü olarak yaralarımızı saracağız" diye konuştu.

'AVRUPALILAR'I BEKLİYORUZ'

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu da "Gazipaşa bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bu sene en azından Rus pazarında yaralar sarılacak. Bundan sonraki beklentimiz Avrupa pazarından da aynı talebi görmek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakında ABD'ye görüşmeye gidecek. Bu görüşme Avrupa toplulukları üzerinde etkili olacak. Güvenlik de bizim için çok önemli" dedi.

'GAZİPAŞA, ALANYA İÇİN BÜYÜK AVANTAJ'

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde yaptığı değerlendirmede Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın Rus misafir almaya başlamasıyla birlikte turizmde yaşanan kötü günlerin geride kaldığını, turizmcinin yüzünün gülmeye başladığını söyledi. Dim "Turizm sektörü yaralarını ufak ufak sarmaya başladı. Rus pazarı oldukça canlı. Alanya Gazipaşa uçuşları büyük avantaj" diye konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.