Alanya'nın % 100 dolu oteli

Alanya Okurcalar bölgesinde bu yıl hizmete giren özellikli beş yıldızlı Litore Resort Hotel sezona merhaba dedi.

31/12/2019 23:40
Alanya'nın % 100 dolu oteli


Halil Öncü'nün tesisi Türk Turizmine kazandıran İntermet Group'un Turizm Koordinatörü deneyimli turizmci Levent Benal ile yaptığı röportaj...

Halil ÖNCÜ ( ALANYA ) - Litore Resort Hotel & SPA, Alanya Okurcalar Bölgesinde bu yıl hizmete açılırken farklı mimarisi ile dikkat çekiyor. Tesisi Türk Turizmine kazandıran İntermet Group'un Turizm Koordinatörü deneyimli turizmci Levent Benal ve Otel Genel Müdürü Tağmaç Keler, tesisin açılması ile birlikte bölgede çıtayı daha da yükselttiklerine inandıklarını söylediler.

Bulunduğumuz bölge adına çıtayı biraz daha da yükseltmeye çalıştık!

Alanya Okurcalar bölgesinde özellikli beş yıldızlı Litore Resort Hotel & SPA’yı Türk turizmine kazandırdıklarını ve bununda mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Levent Benal, “Uzun yıllardır hem acenteci hem de otelci olarak hizmet etmekteyim. Özellikle acenteci olarak çok uzun yıllardır bu bölgede çalışmaktayım.  Alanya Okurcalar bölgesinde özellikli beş yıldızlı Litore Resort Hotel’i Türk turizmine kazandırdık. Bulunduğumuz bölge adına çıtayı biraz daha da yükseltmeye çalıştık. Buradaki tek hedefimiz hem bölge hem de Türk Turizmine olumlu katkıda bulunmaktır. Bildiğiniz üzere bölgemizde çok fazla yatak arzı oluştu.

Burada birkaç adım öne çıkabilmek için daha özel konular üzerinde çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda Genel Müdürümüz başta olmak üzere takım arkadaşlarımız ile birlikte elimizden geldiği ölçüde özel bir konsept yaratmaya çalıştık. Bölgede hakim bir tepede çok iyi bir lokasyonda olduğumuza inanıyoruz. Çok güzel bir plajımız var. Tüm bunların ötesinde mutfak çok önemli, hijyen ve temizlik çok önemli. Tüm bunların önünde de misafir memnuniyeti en öncelikli gelmekte. Bununla birlikte gülen yüzlü ve diğer katkılar ile birlikte iyi bir tesis kazandırdığımıza inanıyoruz” dedi.

% 100 doluluğu yakaladık

Litore Resort Hotel’in yatırımcısı İntermet Group'un Turizm Koordinatörü Levent Benal, yeni açılan bir oetel olarak % 100 doluluk oranlarını yakaladıklarını da belirterek otelin yapısı hakkında da bilgiler verdi. Benal, “  Otelimizde farklı bir mimari uyguladık. Bu konuda da mimarımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz turizm sektöründe görselliğin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Yatırımcılarımız ile birlikte bir birinin benzeri binaların dışında neler yapabiliriz diye düşündük. Mimarımızın da önerileri ile böyle bir görselin üzerinde karar kıldık. Bölgemizde çok eskiye dayanan antik bir şehirleşme var. Biraz bundan da esinlenerek iyi bir tesis ortaya çıkarmaya çalıştık. İlk açılan bir tesis olarak doluluk oranlarına bakıldığında % 100 doluluğu yakalamış durumdayız. Kısa bir zamanda da bu doluluğu yakalamanın başarı olduğuna inanıyoruz. Bunda da görselliğin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Hem tur operatörlerimize hem de yatırımcılarımız ve mimarımız ile bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ciddi bir istihdam yarattığımıza inanıyoruz!

Türkiye’de turizm sektörünün önemli, bir dinamizme sahip olduğunu da hatırlatan Levent Benal, ciddi bir istihdam yarattıklarına da dikkat çekerek, “ Sektörümüz çok önemli bir dinamizme sahip . Turizm sektörü Türkiye için olmazsa olmazlardan. Direk ülkemize döviz girdisi sağlayan, klasik bir tabir ile bacasız sanayi olan bir sektör. Bu sektörde çalışanlar çok önemli bir yer tutmakta. Bu konuda sistem yaratmakta da çok çok önemli. Ciddi bir istihdam yarattığımıza inanıyoruz. Bu konuda bazı bölgesel farklılıklar da yaşanıyor. Bu farklılıklar arasında , işte bazı tesislerin kışın kapalı olması, yazın açık olmasını gösterebiliriz. Biz bu tesisi kışın da açık kalması adına özen göstereceğiz. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Bunun da tek nedeni, istihdam sağladığımız kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın kalitesini artırmak. Çünkü kışın kapalı olduğumuzda birçok arkadaşımız ya boş kalmakta ya da başka yerlere gitmek zorunda kalabiliyor. Turizm Türkiye açısından çok önemli bir sektör.  Hem döviz girdisi, hem de istihdam açısından. Ekonomiye çok girdi sağlayan önemli bir sektör. Ümit ediyorum, çok daha ciddi destekler ile bu sektörü ileriye taşıyabilmemiz mümkün olabilecektir”

Daha çok Avrupa Pazarı…

Levent Benal , Litore Resort Hotel olarak Pazar konusunda da bilgiler verirken, “ Biz burada daha çok Avrupa pazarı olması için özen gösterdik. Almanya, İngiltere, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri olmak üzere… Bunun dışında Rusya, İran gibi bizim için çok önem arz eden ciddi pazarlarda da belli oranlarda çalışmalarız var ve anlaşmalarımızı yaptık. Ümit ediyorum önümüzdeki sene bu bölgede bu pazarlarda da isim yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

 Denize doğu uzanmış Yarımada da tarih ile içi içe..

Alanya merkezinin 35 km batısındaki Karaburun mevkii , eski adı Mylome  olarak biliniyor. Burası denize doğru uzanmış yarım ada görünümünde olup hemen batısında, yarımada kıyısında uzun yıllar denizcilerin su almak için uğradıkları Justinianus adıyla bilinen tarihi eserleri çok yoğun bir kalıntı olarak göze çarpıyor. Litore Resort Hotel & SPA çamlık ve makilikler arasında sağ ve sola planlı bir şekilde serpilmiş tarihi kalıntılara bakan, tam tepenin üstüne yerleşmiş, tüm manzaraya hakim yapısı ile 2015 yaz sezonuna merhaba derken, misafirlerini maksimum hizmet, maksimum memnuniyet ilkesi ile ağırlıyor. Litore’de tümü özel iklimlendirme sistemiyle donatılmış, 34 m2’den 62 m2’ye kadar değişen 8 ayrı oda tipinde toplam 258 oda 770 yatak bulunuyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.