Alanya Kalesi'ne tur otobüsü yasağı

Haziran ayında hizmet vermeye başlayacak olan Alanya Teleferik Projesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan tarihi Alanya Kalesi'nin ulaşım ağının iyileştirilmesine katkıda bulunacak.

31/12/2019 23:40
Alanya Kalesi'ne tur otobüsü yasağı

Haziran ayında hizmet vermeye başlayacak olan Alanya Teleferik Projesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan tarihi Alanya Kalesi'nin ulaşım ağının iyileştirilmesine katkıda bulunacak. Damlataş - Ehmedek arasına kurulacak olan teleferik hattı tamamlandıktan sonra hem yaz aylarında yoğunlaşan kale trafiği rahatlayacak hem de tarihi dokuya zarar veren büyük tur otobüslerinin kaleye çıkışlarına izin verilmeyecek.

Alanya Teleferik için 9 milyon euro yatırım yapıldı. 17 kabin ile hizmet verecek olan teleferik, 900 metre hat uzunluğuna sahip. Dünya'da yer alan habere göre, Alanya Teleferik'in Haziran ayına denk gelen Ramazan Bayramı'nın ilk günü hizmete açılması planlanıyor.

Yatırımla birlikte turizm sektöründe önemli bir adım atıldığını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "UNESCO Dünya Kültür Mirası adayı olan kalemizin Damlataş Sosyal Tesisleri ile Ehmedek Kapısı arasına planlanan teleferik ve ahşap yürüme bandı projenin sonuna yaklaştık. 2 istasyon ve 5 direkten oluşan teleferik tesisinin alt istasyonunun montajı tamamlandı. İstasyonun çatı montajına devam ediliyor. Direklerin montajı bitti.

Helikopterle üst istasyonun malzemeleri nakledilecek ve montajı yapılacak. Üst istasyonun montajı tamamlanır tamamlanmaz halatlar çekilecek. Daha sonra kabinlerin de montajına geçilecek. Alanya Kalesi'nin tarihi dokusunu koruyarak kültürel varlıklarımızı daha iyi tanıtacak Teleferik Projesi'ni, Haziran'da tamamlayarak, Alanya halkının 30 yıllık özlemini bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Hedef 1 milyon kişi

Alanya Teleferik saatte 400-500, yılda 1 milyon yolcu taşıma kapasitesi ile hizmet verecek.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.