Airbnb işi büyüttü!

Konaklama alternatifleri pazarlayarak faaliyetine başlayan Airbnb, iş sahasını genişletti. “Co-Working” uzmanı We Work ile işbirliği yapmaya başlayan Airbnb, kendi sayfalarında şimdi de ofis ve büro odaları pazarlayacak.

31/12/2019 23:40
Airbnb işi büyüttü!

FVW’nin haberine göre, yeni iş alanına bir pilot proje ile başlayan Airbnb, ilk olarak dünyanın belli başlı metropollerinde ofis ve büro odaları pazarlayacak. Kısa süre için ve başka şirketlerle paylaşmak üzere ofis alanı kiralamak, yeni kurulan (start-up) şirketler ve tek başına çalışan serbest meslek sahipleri için yeni bir trend oldu. Bu yeni trendi fark eden bazı oteller de,  artık ofis ve büro alanları sunmaya başladı.

Airbnb’nin işbirliği yapacağı “We Work” tarafından kiraya verilen ofis ve büro alanları, start-up şirketlerine veya diğer küçük şirketlere değil; Dell, KPMG, Marriott, Microsoft, Bank of America ve Pinterest gibi global aktörlere de sunuluyor.

Alman otelcilik gazetesi AHGZ ile konuşan Airbnb sözcüsü, yeni iş modelinin ana fikrini şu sözlerle açıkladı: “Hepimiz işimizin hayatımızın önemli bir parçası olduğunu biliyoruz. Airbnb misafiri olan bir kişi, bir iş gezisi sırasında çalışacak bir yer ya da toplantı için uygun bir yer arıyorsa, ona bu doğrultuda uygun bir seçenek sunabilmek istiyoruz.”

Airbnb ve We Work, Almanya'da şimdilik Berlin, Frankfurt ve Hamburg'ta, ABD'de Chicago, New York, Los Angeles ve Washington'da, ayrıca Londra ve Sydney'de ofis ve büro odaları pazarlayacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.