Ağaoğlu’ndan Bodrum'a turizm şehri

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Hong Kong merkezli bir finansal yatırımcı ve Çin devletine bağlı, şehir kurma konusunda uzmanlaşmış ve uluslararası yatırımları olan bir inşaat yatırım grubu ile Bodrum'da 12 ay yaşayacak bir turizm şehri kurmak için ön anlaşma imzaladıklarını bildirdi.

31/12/2019 23:40
Ağaoğlu’ndan Bodrum'a turizm şehri

Yazılı açıklamada bulunan Ağaoğlu, Hong Kongmerkezli bir finansal  yatırımcı ve Çin devletine bağlı, şehir kurma konusunda uzmanlaşmış ve  uluslararası yatırımları olan bir inşaat yatırım grubu ile Bodrum'da 12 ay  yaşayacak bir turizm şehri kurmak için ön anlaşma imzaladıklarını kaydetti.  Bu bağlamda 15 kişiden oluşan bir ekibin kendilerini ziyaret ettiğini  dile getiren Ağaoğlu, bu ekibin bir haftadır Bodrum'daki ve İstanbul'daki  projelerini gezip bilgi aldıklarını ve kendilerini daha yakından tanıma fırsatı  bulduklarını vurguladı.

Ağaoğlu, Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırmak üzere yatırımlar planladığına işaret ederek, "Çin'in tarihi İpek Yolu'nu canlandırma girişimi 'Bir  Kuşak Bir Yol Projesi' tam olarak aktif hale geldiğinde 68 ülkede yapılacak  altyapı yatırımlarına 8 trilyon dolarlık katkı sağlaması bekleniyor. Türkiye de bu yatırımlardan payına düşeni alacak. Çinli yatırımcılar İpek Yolu'nun bitişini Bodrum'da yapmak istiyor. Bodrum onlar için batıya açılan pencere olacak. Devlet  destekli stratejik bir proje olduğunu ve Türkiye'ye mutlak yatırım yapmak  istediklerini söylediler. Bize gelen yatırımcılar Hong Konglu finansal yatırımcı  ve sigorta şirketleri ile Çin'in en büyük inşaat şirketlerinden oluşuyor.  Bodrum'da planladığımız turizm şehri Türkiye'nin yeni cazibe merkezi olacak."  değerlendirmesinde bulundu.

   

"BODRUM'U YENİ BİR CANNES VEYA YENİ BİR MİAMİ YAPACAK ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Ali Ağaoğlu, 12 milyon metrekarelik arazinin Bodrum'un en büyük arazisi olduğunu söyledi. Dünyanın ilgisini çekecek bir turizm şehri konsepti geliştirdiklerini  aktaran Ağaoğlu, projenin içerisinde golf sahaları, oteller, rezidanslar,  villalar, üniversite, okul, ofisler, ticari alanlar, fuar alanı, teknopark ve  sağlık tesisleri ile çeşitli rekreasyon alanlarının yer alacağını ve söz konusu  projenin başlı başına 12 ay yaşayacak bir turizm şehri olacağını kaydetti.

Ağaoğlu, burada konsepti, mimari tasarımı ve arazinin büyüklüğü ile  Avrupa'nın en büyük turizm şehrini inşa etmeyi planladıklarını dile getirdi. Bodrum'da sadece uluslararası yatırımcıları değil yerli yatırımcıları  da hedeflediklerini belirten Ağaoğlu, Bodrum'u yeni bir Cannes veya yeni bir  Miami yapacak çalışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Ağaoğlu, Hong Kong ve Çinli yatırımcılar ile gerçekleştirdikleri  toplantıda kendilerine arazi ve proje ile ilgili bilgi verdiklerini vurgulayarak,  konuyla ilgili şunları ifade etti:  "Yatırımcılar ile uzun süren toplantılar gerçekleştirdik. Kendilerine  arazinin bulunduğu lokasyon ve geliştirmeyi arzu ettiğimiz konsept hakkında  çeşitli bilgiler aktardık. Projenin büyüklüğü karşısında etkilendiler. Bodrum'un  orijinal bir turizm destinasyonu olduğunu ve doğu ile batıyı birleştirecek bir  projenin heyecan verici olduğunu belirttiler. Ağaoğlu olarak inşaat alanındaki  gücümü ve ekibimin başarısını gördüklerinde Bodrum projesi ile ilgili ilerlemek  istediklerini söylediler.

Çinli yatırımcılar İstanbul'daki projeleri de gezdi. Başta gurur  duyduğumuz Maslak 1453 projemizde ticari alanları, Nişantaşı Üniversitesi  kampüsünü ve meydanları gezdirdik. Yatırımcılar, Maslak 1453'e hayran kaldılar.  Özellikle Cadde 1453'ten övgü ile söz ettiler. Türkiye için büyük önem arz eden  İstanbul Uluslararası Finans Merkezi inşaatını yerinde görme fırsatı buldular.  Türkiye'nin jeopolitik ve stratejik önemine vurgu yaptılar. Özellikle Türkiye'ye  ekonomik açıdan sınıf atlatacak bir proje olduğunu belirttiler.  İstanbul  Uluslararası Finans Merkezi'ni Hong Kong'un tamamlayıcısı olarak görüyorlar.  Avrupa'nın en büyük yaşam kulübü olan MyClub tesisimizde spor ve sağlık  ünitelerini ziyaret ettiler."              


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.