Afrika pazarını ‘İş turizmi’ hareketlendirir

TÜROB, iş turizminin Afrika ülkeleriyle turizm ilişkilerini hareketlendirebileceğine işaret etti. Özellikle tekstilde Türkiye ile bağlantı taleplerinin dikkat çekici olduğunu kaydeden TÜROB raporunda, “Bu yönde düzenlenebilecek fuar, workshop, forum benzeri çalışmalar kıtayla olan iş turizmi hareketlerini canlandırabilir” önerisi yer aldı.

31/12/2019 23:40
Afrika pazarını ‘İş turizmi’ hareketlendirir

Güney Afrika başta olmak üzere Afrika ülkeleriyle turizm ilişkilerinin hızlandırılması amacıyla tanıtım faaliyetlerini sürdüren Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), bu bölgeye yönelik ilginç tespitlerde bulundu. TÜROB, iş turizminin bu bölgeyi hareketlendirebileceğine işaret etti. Kısa bir süre önce önce Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde gerçekleştirilen WTM Afrika Turizm Fuarı sonrasında bir sonuç raporu hazırlayan TÜROB, fuar esnasında yapılan görüşmelerde, özellikle tekstil alanında ticaret yapabilmek amacıyla Türkiye ile bağlantı talepleri dikkat çekici olduğunu kaydetti. TÜROB raporunda, “Bu yönde düzenlenebilecek fuar, workshop, forum benzeri çalışmalar kıtayla olan iş turizmi hareketlerini canlandırabilir” önerisi yer aldı.

Artış beklenmiyor

Güney Afrika’dan geçen yıl Türkiye’ye bir önceki yıla göre yüzde 38 düşüşle 29 bin, tüm Afrika kıtasından ise yüzde 24 düşüşle 666 bin ziyaretçi gelmişti. Afrika’dan bu yıl ülkemize gelecek turist sayısında ciddi bir artış beklenmediği ifade edilen raporda, “Turizm açısından önemli doğal kaynaklara sahip olan Sahra Altı Afrika ülkelerinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzde 5 oranında bir ekonomik büyümenin gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Bu oran dünya çapında beklenen yüzde 3'lük ekonomik büyüme oranının çok üstünde. Bu sebeple, yatak kapasitesi, turistik hizmetler ve altyapıya yönelik yatırım fırsatları sunuyor. Kıtada, harcanabilir geliri olan orta sınıfın hızla büyümesi avantaj olarak görülüyor” denildi.

Türk kökenli şirketlerden 30 bin kişiye iş

Türk Hava Yolları’nın, Afrika’da 32 ülkede 49 noktaya direkt uçuş imkanı sağladığı hatırlatılan raporda, 2015 yılında Türkiye ile Afrika arasındaki toplam dış ticaret hacminin 17.5 milyar dolar olarak gerçekleştiği beliirtildi. Türk şirketlerinin Afrika’da yaklaşık 30 bin kişilik istihdam sağladığı vurgulanan raporda, Afrika’da Türk menşeili 6.2 milyar dolarlık yatırım bulunduğu, Türk şirketleri bugüne kadar Afrika’da 55 milyar doları değerinde 1.200’ün üzerinde proje gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.