Adrasan yangınının iç yüzü

Adrasan’da yangın sadece ormanın ve otellerin yanmasından ibaret değil. Adrasan’da mülk sahibi otelciler, 25 yıldır 1991 yılında yaşadıkları bir yanlışlığı düzeltmenin mücadelesini veriyorlar.

31/12/2019 23:40
Adrasan yangınının iç yüzü

Orman Yandı, Oteller Yakıldı

Adrasan’da vatandaşlar önünden ve arkasından yol geçen üç otelin kül olmasına tepkili. Bu otellere müdahelede çok geç kalındığını söyleyen vatandaşlar, yapılan ihmalin akla başka şeyler getirdiği konusunun yörede konuşulduğunu vurguluyor. Rüzgarın o saatte yön değiştireceği ve güney batıdan her gün o saate rüzgar çıktığı yörede herkesin bildiği bir gerçek. Vatandaş, “Yetkililere söyledik ama sesimizi duyuramadık. İitfaiye teşkilatı bunu nasıl bilmez” diyor.

Kıyı Kenar Çizgisi Oyunu

Adrasan’da kanun gereği 1988 yılında çizilen kıyı kenar çizgisi, geçerli hiçbir nedene dayandırılmadan üç yıl gibi çok kısa bir süre sonra değiştirildi. Bu değişiklikle koyun neredeyse ortasından geçirilen yeni kıyı kenar çizgisi, bir koruma değil, kontrolsüz alan ve mağduriyet yarattı. Halk, 12 günde yapılan bu orantısız idari işlemin 23 yıldır değiştirilemediğinden şikayetçi.

Adrasanlılar idarenin bu adaletsiz hukukuna karşı, mahkemece tescillenmiş tapularıyla adeta çaresizlik içerisindeler.  1988 yılında gene idarece yapılan ilk kıyı kenar çizgisi uygulaması üniversitelerce de yapılan bir çalışma ile rapora konu olmuş ve uygun olduğu ifade edilmiştir.

Vatandaşı Çıkart, Yeni İmkanlar Yarat

Adrasanlı rahatsız ve bugün kendi mülkünün yabancısı ve buraların peşkeş çekilmesi kaygısını taşıyor. Kamu binaları korundu, vatandaşın mülkü yandı Adrasan’da hemen herkesin dile getirdiği bir iddia çok çarpıcı: Kabaca on kadar arazözün, etrafı boş olan ve yangından etkilenmeyen Akdeniz Üniversite’si uygulama otelinin çevresinde hazır bekletildiği ve bir sıçrama olursa müdahale edilmesi için boş durduğu ve yanan oteller, yan yana bir bir, zincir şeklinde yanarken, 500 metre ilerideki bu yanan otellere bekleyen arazözlercemüdahale edilmediğini vatandaş bağıra bağıra dile getiriyor.

Beklentiler Nelerdir?

Adrasanlı, bir yeri en iyi oranın halkının yaşatacağı ve koruyacağı düşüncesiyle, kendi ihmalleri olmayan ve bir tülü söndürülemeyen yangın sonrası oluşan zararlarının giderilmesi ve kıyı kenar çizgisinin hakkaniyetli bir şekilde yeniden tespitini istiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.