Abilerim, ablalarım, büyüklerim, küçüklerim: Lüften fiyatları düşürmeyin

Kemer Göynük’de yer alan Ulusoy Tatil Köyü’nün Genel Müdürü Volkan Yorulmaz, turizm deki gelişmeleri turizm yazarı Halil Öncü’ye değerlendirdi.

31/12/2019 23:40
Abilerim, ablalarım, büyüklerim, küçüklerim: Lüften fiyatları düşürmeyin

Antalya’da Rus pazarında Kemer’in 4.sıraya indiğini üzelerek söylemek zorunda olduğunu ifade eden Yorulmaz, “Kemer açısından pazarlara baktığımız vakit, Rus pazarının Antalya genelinde Kemer birinci Pazar olması gerekiyordu. Fakat bugünün gerçeklerinde maalesef bunu Alanya’ya kaptırmış durumdayız. Rus’un geldiği sıralamada Alanya, Side, Belek’ten sonra Kemer dördüncü sıraya geriledi” dedi.

Fiyatların düşürülmemesi gerektiğini de ısrarla dile getiren Volkan Yorulmaz, “Beş yıldızlı denize sıfır Side, Alanya’da 10 dolarlar, 15 dolarlar, 25 dolarlar havada uçuşuyor. Bu fiyatlar bütün piyasayı perişan ediyor. Otelinizi lütfen hakkında satın! Aksi takdirde bu konuda dönüşü olmayan bir yola gidiyoruz” dedi.

2016 yılını unutmak istiyoruz!

2016 yılını unutmak istediklerini belirten Volkan Yorulmaz, “ 2017 sezonuna girmiş bulunuyoruz. Mayıs ayını geçirdik. Mayıs ayı zor ve beklediğimiz gibi geçti. Malum Rusya ile yaşana polemikler, Suriye Politikası ve diğer politik olaylardan Mayıs beklediğimiz gibi geçmedi. Genel anlamda Haziran biraz daha ışık veriri gibi gözüküyor. Ancak Mayıs ayını kaçırmış bulunuyoruz. Sezonun, 2016’dan bir tık daha iyi olacağı gözüküyor. Allah bir daha 2016 gibi bir sezon yaşatmasın. Her şeyden önce ülkemiz başta olmak üzere her konuda zorluk yaşanan bir yıl olmuştu. 2016’yı unutmak istiyoruz” dedi.

Lütfen fiyatları düşmeyin!

Geçtiğimiz yıllarda Rus pazarında lider olan Kemer’in Antalya destinasyonunda 4.sıraya gerilediğini de dile getiren Yorulmaz, “Kemer açısından pazarlara baktığımız vakit, Rus pazarının Antalya genelinde Kemer birinci Pazar olması gerekiyordu. Fakat bugünün gerçeklerinde maalesef bunu Alanya’ya kaptırmış durumdayız. Rus’un geldiği sıralamada Alanya, Side, Belek’ten sonra Kemer dördüncü sıraya geriledi. Bunu da Rus Operatörü arkadaşlarımız ile yaptığımız toplantının neticesin de çok net söylüyorum.

Lütfen fiyatları düşmeyin!

Bunun tabii ki sebepleri var. Bu konuda benim otelci, arkadaşlardan tek ricam var: Lütfen fiyatları düşmeyin!  Abilerim, ablalarım, büyüklerim, küçüklerim rica ediyorum. Otelinizin hakkı neyse onu alın. Hala duyuyorum beş yıldızlı denize sıfır Side, Alanya’da 10 dolarlar, 15 dolarlar , 25 dolarlar  havada uçuşuyor. Bu fiyatlar bütün piyasayı perişan ediyor. Dolayısı ile de yapılan ticaretin bir anlamı kalmıyor. Bu paralara satarsak para kazanma ihtimalimiz yok.

Bugün 10 dolar verdiysek önümüzdeki sezon 15 dolara çıkarabilmek için neler çektiğimizi hepimiz biliyoruz. Tabii ki bir takım indirimler yapıyoruz. Hepimiz yapıyoruz. O ayrı bir konu ama bu kadar da aşağılara indirmemek lazım. Bunla alakalı tüm turizmci arkadaşlarımızdan rica ediyorum. Otelinizi lütfen hakkında satın! Aksi takdirde bu konuda dönüşü olmayan bir yola gidiyoruz.  Bu doluluklar bu fiyatlar ile başarı değil. Bu diyatlar ile para kazanamayız”

2016 yılından bir tık daha iyi olacağını düşünüyorum!

Kemer’in Avrupa pazarındaki durumunu da değerlendiren Yorulmaz “Avrupa pazarı açısından Kemer adına çok kötü değil. Çünkü Kemer zaten Avrupa pazarında kötüydü. Kötüden iyiye bakarsak. En azından kendi otelimizin nezdinde aynı seviyelerde gidiyor diyebilirim. Avrupa’da zaten yaşadığımız olaylar, politik durumlar , korkular, terör ve diğer yaşanan sıkıntılardan dolayı bir düşüş var. Avrupa pazarından zaten büyük bir beklentimiz yoktu. Ancak Rus pazarı biraz daha hareketli olacağı için bu kaybı biraz kapatacak. Sezonun geneline bakınca Avrupa gitti, Rus geldi hemen hemen 2016 yılından bir tık daha iyi olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Her şeye rağmen Avrupa’dan, Rusya’dan ve dünyanın her yerinden hala Antalya’ya turist geliyor!

Her şeye rağmen Antalya’nın hala dünya üzerinde çok önemli bir turizm destinasyonu olduğunu da dile getiren Volkan Yorulmaz, “ Bu kadar olumsuzluk, bu kadar yaşanan olaya rağmen Avrupa’dan, Rusya’dan ve dünyanın her yerinden hala Antalya’ya turist geliyor. Geleceğe bakarken çok ümitsiz değiliz. Ancak bugün yaptıklarımız geleceğimizde bizim nereye geleceğimizi, hangi noktada olacağımızı belirleyecek. Bu yüzden günü kurtarmak adına yapılacak hamleler maalesef bizim geleceğimizden yer. Ben inanıyorum ki, Antalya birkaç yıl içerisinde toparlanacaktır. İnşallah eski rakamlarına gelecektir. Biraz sabretmemiz ve bunun üzerine bir oyun planı çıkarmamız gerekiyor. Bu kötü günlerde geçecek ve Antalya eski günlerine geri gelecek. Biz 12 milyon turistleri gördük. İnşallah zamanı geldiğinde biz bu sayıyı 15 milyonlara çıkaracağız. Yeter ki sabredelim ve bu süreci doğru yönetelim. Günü kurtarmak adına yanlış işler yapmayalım” şeklinde konuştu.

2018 Troia yılı Türk turizmi için bir şanstır, destekliyoruz!

Kemer Ulusoy Tatil Köyü Genel Müdürü Volkan Yorulmaz, 2018 Troia yılının Türk turizmine olan katkısını belirterek, emeği geçenleri kutladı desteklerini ifade etti. Yorulmaz yaptığı açıklamada“2018 Troia yılını tüm Kemerli otelciler ve turizmciler olarak destekliyoruz. Herkesin de bu konuya hassasiyet göstermesini ve 2018 yılındaki Troia yılını desteklemesini rica ediyoruz.  Tüm dünya kültürlerini birleştiren Troia, ülkemiz için çok önemli. 2018 yılının tüm dünyada anons ediliyor olmasını ve bu konuda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyor ve tebrik ediyoruz” diye konuştu.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.