ABD ile vize krizi sigortacıları da vurdu

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı vize ambargosu, bu ülkeye seyahat sigortası yapan şirketlerin işlerini de etkiledi.

31/12/2019 23:40
ABD ile vize krizi sigortacıları da vurdu

Avrupa Birliği’nin Schengen vizesi için şart koştuğu seyahat sigortası ABD’ye gitmek için şart değil. Ancak ABD’ye gitmek isteyen tedbirli vatandaşlar gitmeden önce sigortasını yaptırıp öyle seyahat ediyor.

SEYAHAT SİGORTASI HANGİ KONULARI KAPSIYOR?

*Yurt dışında herhangi bir sağlık sorunu yaşadığınız zaman hastane masraflarını karşılıyor.

*Ölümle sonuçlanan seyahatlerde cenaze masraflarını karşılıyor.

*Önemli bir sebep gösterilip geri dönülen seyahatlerde sigorta uçak bileti ve otel masraflarını karşılıyor.

*Yurt dışında cüzdanınızı kaybettiğinizde sigortadan para temin edebiliyorsunuz.

SİGORTA YAPTIRAN YOK

Haliyle ABD’ye yeni vize başvuruları olmayınca seyahat sigortası yapan acentelerde ABD’ye sigortalar durma noktasına geldi. İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Turusan Bağcı sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklama da yaşanan vize krizinden sonra seyahat sigortası yapan acentelerin bu durumdan olumsuz etkilendiğini belirtti. Bağcı konuşmasında “ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizi, seyahat sigortası yapan acentelerin işlerini olumsuz yönde etkiledi.

Şuan kimse ‘ ABD’ye gidiyorum’ diye sigorta yaptırmıyor. Amerika için seyahat sigortası yaptıranların sayısı şuan hiç yok diyebiliriz” dedi. Seyahat sigortasının önemli bir konu olduğunu vurgulayan Bağcı minimum 8 euro (25-30TL) bir maliyetinin olduğu ve herkesin mutlaka yaptırması gerektiğini söyledi.

ABD’YE GİDEN YOK

Seyahat acentesinde çalışan Kübra Açıkalın sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklama da ” ABD’ye seyahat sigortası zorunlu olmadığından Türkiye’deki bilinçli kesim bu sigortayı yaptırıyor. Bilinçsiz olan kesim böyle bir sigortanın ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını bilmediğinden yaptırmıyor. ABD ile yaşanan vize krizi bizimde işlerimizi ufakta olsa etkiledi. Artık o bilinçli kesimde bu sigortayı yaptıramıyor çünkü ABD’ye giden yok” şeklinde konuştu.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.