ABD Etihad'ı o listesinden çıkardı

Mısır, Fas, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Türkiye'de 10 havalimanından yapılan uçuşlarda kabine elektronik eşya alınmasını yasaklayan ABD, Birleşik Arap Emirlikleri'nin kapsam dışına çıkardı.

31/12/2019 23:40
ABD Etihad'ı o listesinden çıkardı

ABD, THY dahil çok sayıda hava yolu şirketini ve havlimanını etkileyen 'kabinde elektronik yasağı' uygulamasında bir istisnaya gitti. Hbaertürk'te yer alan habere göre ABD, Abu Dhabi'den gelen uçaklarda kabinde dizüstü bilgisayar yasağını, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Etihad Havayolları uçuşlarında daha sıkı güvenlik önlemleri benimsediği gerekçesiyle kaldırdığını açıkladı.

Kararı memnunlukla karşılayan Etihad, ABD'ye giden yolcuların giriş işlemlerinin uçakları ABD'ye inmeden önce yapılmasını sağlayan ve ABD kurallarını tatmin eden "üstün güvenlik kolaylıkları" benimsediklerini söyledi.

Amerikan iç güvenlik bakanlığının açıklamasında, Ulaşım Güvenlik Dairesi uzmanlarının, önlemlerin gereği gibi uygulandığını bizzat gözlemledikleri belirtildi. Abu Dhabi'den ABD'ye doğrudan uçan tek havayolu şirketi olan Etihad, iki ülke arasında haftada 45 sefer düzenliyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.