Abant Tabiat Parkı'na yeni otel geliyor

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'na yeni bir otel kazandırılması için çalışma yapıldığını söyledi.

31/12/2019 23:40
Abant Tabiat Parkı'na yeni otel geliyor

Tüfekçi, Bolu'nun Demirciler Köyü mevkisindeki Narven Termal Kasaba'da Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve partililerle bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Tüfekçi, Bolu'da bulunan milli park ve tabiat parklarıyla ilgili yeni eylem planı çalışmalarının olduğunu söyledi. Yedigöller Milli Parkı'nın çok önemli olduğunu ifade eden Tüfekçi, "Oranın gelişim planları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sadece oraya yapılan sıcak asfalt ciddi bir değerdir. Sayın bakanımızın talimatıyla orası çok güzel bir yere büründü. Daha da güzelleştirmek için gayret gösteriyoruz" dedi.

Tüfekçi, Gölcük Tabiat Parkı, Yeniçağ Gölü ve diğer kourma alanlarıyla ilgili çalışmalar yaptıklarını, Abant Tabiat Parkı'nda da gelişim planı kapsamında çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Bakan Yardımcısı olduğunda ilk ziyaretlerinden birini Abant'a yaptığını belirten Tüfekçi şöyle konuştu:

"İstanbul ile Ankara'nın hemen ortasında olan Bolu ve burada bulunan tabiat parkları çok büyük önem taşıyor. Bir ölçüde vatandaşların kolay ulaşabileceği bir alan. Bu nedenle biz burada çok değişik çalışmalar düşünüyoruz. Yürüyüş yolları ve otel alanları ile ilgili çalışmalar var. Yeni planmalar var. Milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve il başkanımız bizzat bu konunun takipçisi. Yedigöller dahil tabiat parklarımız ile ilgili yeni eylem planlarımız var. At yürüyüş yolları, bisiklet yolları, kamelyalar ve masalarla ilgili çalışmalar var."

Basın mensuplarının Abant'a yapılacak otelin yeri ile ilgili sorusu üzerine araya giren Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Abant Tabiat Parkı'na yapılması planlanan yeni otel Abant Gölü'nün içerisinde olmayacak. Kimseyi rahatsız etmeyecek bir alanda olacak. En tepede bir yerde olacak. Abant ve Mudurnu'yu görecek bir alanda yer alacak. Orman alanının dışında bir yerde" dedi.

Engellemelere rağmen yatırımların yapıldığını belirten Tüfekçi, "Yaptığımız yatırımlar zor şartlarda, engelli arazide ve adeta önümüze bir çok engeller konulmasına rağmen yaptığımız yatırımlar. Ama inşallah prangalarını kırmış adeta esaretinden kurtulmuş bir Türkiye, 16 Nisan'dan sonra ortaya çıkacak. Bu yatırımları kat kat artırmak suretiyle Türkiye'nin önündeki engelleri aşarak daha önemli konuları çözmüş olacağız" diye konuştu. (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.