3 yeni Golden Hill geliyor

1972'den bu yana enerji, turizm, elektronik, inşaat ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren Can Holding, turizm sektöründe yeni yatırımlar planlıyor. Can Holding Turizm Grup Başkanı Mehmet Can, İstanbul'da beş yıl içerisinde üç tane 5 yıldızlı oteli turizme kazandıracaklarını söyledi.

31/12/2019 23:40
3 yeni Golden Hill geliyor

Golden Hill markasıyla, İstanbul’da ve Ağrı Doğubeyazıt’ta yedi otelle hizmet veren grup, İstanbul’da beş yıl içerisinde üç tane 5 yıldızlı oteli bünyesine katarak toplam otel sayısını 10’a çıkarmayı hedefliyor.

"İSTANBUL BİR DÜNYA MARKASI"

Turizm sektörünün 2016’yı kayıplarla geçirdiğini, bu yıl ise yeniden toparlanma sürecine girdiğini ifade eden Can Holding Turizm Grup Başkanı Mehmet Can; "Mevcut rekabetçi koşullarda girişimcilerin yatırım kararlarını ertelediği bir dönemde holding olarak ülkemizin geleceğine olan inancımız tam. Bu noktadan çıkışla yatırımlarımızı hız kesmeden hayata geçiriyoruz. Turizm, ülkemiz açısından kritik öneme sahip.

Beş yıl içinde üç oteli daha bünyemize katarak Golden Hill markamızı 10 otel ile hizmet veren bir yapıya kavuşturacağız. Ülkemizi, özellikle İstanbul’u yurt dışında çok daha iyi anlatmalıyız. İstanbul, yakın geçmişte dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yaptı. Çok değil, bir kaç yıl sonra dünyayı yeniden bu güzel şehirde buluşturacağız. Buna inancım tam. Devletimizin gücü ve ekonomimizin büyüme performansı bunun için yeterli sebepler" dedi.

TURİZM TOPARLANIYOR

Turizmdeki son verilere dikkati çeken Can; "Bu yılın ilk beş ayında otellerdeki doluluk oranı, bir yıl öncesinin aynı dönemine göre yüzde 9 arttı. Bu çok önemli ve sevindirici bir toparlanma sinyali anlamına geliyor. Rusya ile düzelen ilişkilerimiz de sektörü eski günlerine kavuşturacak" şeklinde konuştu.

BU YIL 500 KİŞİ İÇİN EK İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Yatırım olmadan ekonominin büyüyemeyeceğini ifade eden Can Holding Turizm Grup Başkanı; "Bizler yatırım yaptıkça ekonomimiz canlanacak. Bunun sonucunda da, ülkemizin kronik sorunlarından biri olan işsizlikte olumlu anlamda sonuçlar elde edeceğiz. Bu bağlamda holding olarak bu yıl içerisinde 500 kişilik ek istihdam sağlamayı planlıyoruz.

Yeni işe alımları bir maliyet olarak değil, yeni bir enerji ve büyük bir yatırım olarak görüyoruz. Bu politikamızdan asla ödün vermeyeceğiz. Türkiye, ürettikçe büyüyen bir ülke. Grup olarak çorbada ne kadar çok tuzumuz olursa, kendimizi o kadar mutlu ve gururlu hissedeceğiz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.