3'üncü çeyrekte net seyahat gelirleri ne kadar azaldı?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı üçüncü çeyrek “Ödemeler Dengesi ve Uluslararası Yatırım Pozisyonu Raporu” nu açıkladı. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde yıllıklandırılmış cari açık bir önceki çeyreğe kıyasla 3 Milyar Dolar artışla 32.4 Milyar Dolara yükseldi.

31/12/2019 23:40
3'üncü çeyrekte net seyahat gelirleri ne kadar azaldı?

Açıklanan veriler doğrultusunda net seyahat gelirleri yıllık yüzde 33.7 azalarak 14.8 milyar dolara geriledi. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde net seyahat gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35.2 azalarak 6.0 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Bu dönemde seyahat gelirleri yüzde 33.0, giderleri ise yüzde 17.3 azaldı.

Öte yandan, turist sayısı yüzde 35.9 oranında azalış kaydetti. Ülke grupları açısından bakıldığında bütün ülke gruplarının bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla önemli azalışlar gösterdiği gözlenirken; en yüksek düşüşler Amerika ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerinde gerçekleşti.

Yabancı ziyaretçilerin Türkiye’de gerçekleştirdiği ortalama harcama tutarı söz konusu dönemde yıllık bazda azalırken; yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcama tutarları arttı.

Yabancıların ortalama harcamaları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 7.2 azalarak 547 dolar; yurt dışında ikamet eden vatandaşların ortalama harcamaları ise yüzde 4.7 artarak 718 dolar düzeyinde gerçekleşti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.