28'inci Bodrum Cup başlıyor

Bodrum Yarımadası'yla bütünleşen “The Bodrum Cup” 28.'inci kez start alıyor. Artık tüm Türkiye’nin gözü Bodrum Yarımadası'nda olacak.

31/12/2019 23:40
28'inci Bodrum Cup başlıyor

Bodrum’da belediye meydanında yapılacak açılış seremonisi öncesi yerel yöneticilerin özel sektör temsilcilerinin tüm sponsorların yat sektörü temsilcileriyle yat ekiplerinin katılacağı bir kortej yürüyüşü de yapılacak. Görkemli bir törenle ve konserle başlayacak olan 28'inci The Bodrum Cup, 18 Ekim Salı günü saat 11.00’de “Yelkenler Fora” diyecek.

28'inci The Bodrum Cup’ta farklı renkler var

17-22 Ekim günlerinde yatların Bodrum- Gümüşlük – Leros – Yalıkavak- Bodrum yelken yarışı serüveni sırasında teknelerde ekipler “Mavi Yolculuk Mutfağı”na kültürel bir katkı amacıyla levrek balığı yemekleri yapacak finalde ise ahtapot yemekleri yarışacak. 28'inci The Bodrum Cup bu tip etkinliklerle deniz ve yelken spor dışında çeşitli, renkli konulara da imza atıyor.

28'inci The Bodrum Cup sosyal sorumluluğuyla dikkat çekiyor

Bodrum Sağlık Vakfı Begonvil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel öğrenciler, yarışa katılacak yatlar için hazırlanan flamaları rengarenk boyadı. Bodrum Sağlık Vakfı’nın özel öğrencileri, flamaları yelkenlere asılmış haliyle de yarışta ziyaret edecek.

Ayrıca ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olması sebebiyle Pembe İzler Derneği ile işbirliği yapan The Bodrum Cup komitesi, tüm yarış tekneleri ve yat sektörünün katılacağı açılış kortej yürüyüşünde de pembe flamalarla beraber yürüyecek ve meme kanseri  farkındalığının arttırılmasına önemli katkı sağlayacak.

The Bodrum Cup artık uluslararası oluyor

28'inci The Bodrum Cup tüm Bodrum Yarımadasında ve komşu  Leros’ta da düzenlenecek etkinliklerle uluslararası kimlik kazanıyor.  Evet, görüldüğü gibi deniz, yelken tutkunlarını 28 yıldır ekim ayının ortasında Bodrum’da buluşturan The Bodrum Cup artık çok daha renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Amacı yelken ve yat sevdasını gençlere de aşılamak olan 28'inci The Bodrum Cup eğlenceyi de ihmal etmiyor; bu sürede genç sanatçılar Mehmet Erdem, Fatma Turgut’un konserleri ile tüm katılımcılar eğlenirken 22 Ekim gecesi final; Türk pop müziğinin kraliçesi, Eurovision yıldızımız Sertab Erener konseriyle yapılacak. Böylece “The Bodrum Cup” serüvenine 2017’de tekrar buluşmak üzere 22 Ekim gecesi veda edilecek.

Yarışlar 5 etaptan oluşuyor

Tekne sahibi olmayanların da kabin kiralayarak katılabildiği yarışta, guletlerin yanı sıra IRC, Triandil, geleneksel ve diğer yelkenli kategorilerinde katılım sağlanıyor. Mavi yolculuk dünyasının en önemli organizasyonu olan “The Bodrum Cup” 18 Ekim de Bodrum’dan start alacak, yarışa katılan tekneler, Gümüşlük, Leros, Yalıkavak Palmarina üzerinden 22 Ekim günü tekrar Bodrum’a dönecek.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.