21'inci EMITT Turizm fuarı başladı

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 21'inci kez kapılarını açtı. Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri, 70’i aşkın ülkeden katılan kurum ve kuruluşları ağırlayan fuar, pazar günü sona erecek.

31/12/2019 23:40
21'inci EMITT Turizm fuarı başladı

Dünyanın beşinci ve bölgemizin en büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)'in açılış töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, DRV Başkanı Norbert Fiebig, HOTREC Başkanı Susanne Klaus Winkler ve ITE Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın’ın katılımıyla gerçekleşti. TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki 70 bin metrekare gerçekleşen ve 29 Ocak’a kadar devam edecek fuara bu yıl 140 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

Bu yıl 21’incisi düzenlenen ve 70’i aşkın ülkenin yer alacağı fuara, Otel İşletmeleri, Turizm İşletmeleri, Tur operatörleri, seyahat acentaları, Turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilcilikler, etkinlik organizatörleri, akademik kurumlar ve diğer turizm faaliyetleri katıldı. Fuarın resmi iş ortakları arasında ise, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yer aldı. Her geçen yıl artan katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla sektörünün büyümesine doğrudan katkı sağlayan fuarda ziyaretçiler, 4 gün boyunca “tatil” konseptinin her türü için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda alternatif bulacak.

Turizm sektörünün lider isimleri EMITT’te!

Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından turizm profesyonellerini, turizm belde ve kuruluşlarını, ziyaretçilerle buluşturan EMITT, bu yıl da turizm sektöründe bilgi akışı sağlayacak panellere ev sahipliği yapıyor. Fuar kapsamında düzenlenecek ilk panel “Turizmde Yeni Hedefler ve Stratejiler” başlığıyla 26 Ocak Perşembe günü saat 14.30’da gerçekleşecek. TÜRSAB Yurtdışı Temsilcisi Hüseyin Baraner’in moderatörlüğünde düzenlenecek panelde; DRV Başkanı Norbert Fiebig ve HOTREC Başkanı Susanne Kraus Winkler konuşmacı olarak yer alacak.

“Kent, Kültür ve Yaşam: Mardin” konulu panel ise yine fuarın birinci günü saat 14.30’da gerçekleşecek. T.C Dicle Kalkınma Ajansı ev sahipliğinde düzenlenecek panelde konuşmacı olarak Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Ahmet Ağırakça, MARSEV Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Nehrozoğlu ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ  bulunacak.

Fuarın ikinci gününde ise, “Özgünlükleriyle Markalaşan Şehirler” paneli saat 14.30’da Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Birkan’nın moderatörlüğünde gerçekleşecek. Panelin konuşmacıları arasında Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer yer alacak.

Yurtdışı Alım Heyeti Programı 55 ülkeden, 450 tur operatörünü ağırlıyor!

EMITT Turizm Fuarı’nda her yıl olduğu gibi bu yıl da Yurtdışı Alım Heyeti Programı düzenlenecek. TravelShop Turkey işbirliğiyle gerçekleştirilecek program kapsamında 55 ülkeden 450 tur operatörü ağırlanacak. Tur operatörlerinin geleceği ülkeler arasında; Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, Güney Afrika, Hindistan, İspanya,  İtalya,  Kuveyt,  Makedonya, Portekiz, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tayland, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan yer alıyor.

“Turizmde rekabet yıkıcı olmamalı”

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ise, törene ilişkin yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“1950’lerde 25 milyon olan uluslararası turist sayısı bugün 1 milyar 200 binin üzerine çıktı. Turizm ülkeleri olarak birbirimizle rekabet etmeye ihtiyacımız yok. Bu sayı yakın zamanda 2 milyarın üstüne çıkacak. Dolayısıyla her ülke istediğinden de fazla turist ağırlayacak. Bugün Türkiye’ye gelen, yarın Tunus’a, Mısır’a ya da başka bir yere gidecek. Dolayısıyla turizmdeki rekabet yıkıcı olmamalı, dünya barışına katkı sağlamalıdır.

Bu kapsamda bu fuar, tüm dünyaya ve dünyayı yaşanmaz bir hale getiren karanlık güçlere karşı bir meydan okuma alanı. Bu meydan okumaya ve mücadeleye katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu fuarın sadece Türkiye turizmine değil, dünya turizmine ve barışa katkı sağlayacağı inancındayım.”

EMITT TATİL TUTKUNLARI İÇİN DE ÖNEMLİ BİR ADRES

ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın da yaptığı konuşmada, "EMITT turizm sektörü profesyonellerinin bir araya geldikleri ticari bir platform olmasının yanı sıra tatil tutkunları için de önemli bir adres niteliğini taşıyor. Japonya, Kırgızistan, Nepal, Kosova ve Mauritius’un ilk kez katıldığı EMITT; katılımcılarıyla, ziyaretçi sayısıyla ve turizm sektörüne kazandırdığı ticari hacim ile etkili bir platform. 

Turizm sektörüne her yıl katkı sağlayan Yurtdışı Alım Heyetleri Programı kapsamında bu yıl 450’yi aşkın satın almacıyı ağırlıyoruz. Bu program kapsamında yapılan görüşmeler, turizm sektörünün bir nevi 2017 yılındaki rotasını çizecek. Fuar kapsamında düzenleyeceğimiz panellerde ise; dünya turizm sektörünün lider isimlerini, ülkemiz turizm sektörü temsilcileriyle bir araya getireceğiz ve sektöre bilgi akışı sağlayacağız.

EMITT’te bu sene sektörün gelişmesine paralel olarak organize ettiğimiz, Kış Turizmi Özel Bölümü, Outdoor Turizmi Özel Bölümü ve Otel Destek Ekipmanları Özel Bölümü ile katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize farklı seçenekler sunacağız. Ziyaretçilerimiz de erken rezervasyon ve fuara özel kampanyalar sayesinde cazip fiyatlarda tatillerini satın alabilecekler” dedi. 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.