2017’nin seyahat tercihleri açıklandı

Yazın sıcak ve hareketli günlerine veda ederken Türkiye’nin en büyük uçak bileti satış sitesi Enuygun.com, 2017 yazının seyahat tercihlerini açıkladı.

31/12/2019 23:40
2017’nin seyahat tercihleri açıklandı

Enuygun.com’un analizine göre bu yaz en çok İzmir’e uçtuk.  Enuygun.com üzerinde  satılan en ucuz uçuş 37,99 TL ile Adana- İzmir arasında, en pahalı  uçak yolculuğu ise 14.853 TL ile Kanada  - Japonya arasında gerçekleşti. Kullanıcılarına en uygun fiyatlarla her ay 300.000’in üzerinde uçak bileti satışı gerçekleştiren Enuygun.com, yaz aylarında kullanıcılarının seyahat tercihlerini analiz etti. Enuygun.com’un analizine göre bu yaz daha çok uzun hafta sonu tatillerini tercih ettik ve en çok Perşembe, Pazartesi, Pazar  günleri uçtuk. Yazın gözdesi rotası yurtiçinde İzmir, yurtdışı seyahatlerinde ise en fazla Bakü, Odessa, Amsterdam, Kişinev, Erbil, Stuttgart ve Düsseldorf oldu.

Tek Yön, Tek Kişi, Son Gün…

Aylık 15 milyon ziyaretçi sayısına sahip olan Enuygun.com’un analizine göre, 2017 yaz aylarında genellikle tek yön biletler tercih edilirken, bilet satışları çoğunlukla tek kişiye yapıldı. Bilet alımları ise yüksek oranda seyahatten 1 gün önce gerçekleştirildi. Enuygun.com,  tek yöne bilet alanların oranını %78, yalnız seyahat edenlerin oranını  %71,5 ve seyahate 1 gün kala bilet alanların oranını ise %14 olarak açıkladı.

En çok Kurban Bayramı’nda uçtuk…

Bu yazın favori tatil zamanı, idari izinle 10 güne çıkartılan Kurban Bayramı dönemi oldu. En fazla uçuş 25-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yazın keyfini kısa tatillerle değerlendirmek isteyenler ise uzun hafta sonu tatillerini tercih etti. Yapılan analizde ayrıca Perşembe- Pazartesi günleri arasında uçuş yoğunluğunun arttığı belirtildi.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.