2017’de turizmi kurtaracak öneriler

Almanya’nın en büyük turizm gruplarından DER Touristik, 2016’da büyük düşüş yaşayan Türkiye turizmine ciddi önerilerde bulundu.

31/12/2019 23:40
2017’de turizmi kurtaracak öneriler

Turizm grubu DER Touristik, Türkiye’nin krizi 2017’de aşabilmesinin yollarını Antalya’da açıkladı.

Tuzimde extrem önlemler

Antalya Akra Barut Hotel’de yapılan sezon değerlendirmesinde konuşan DER Touristik Koln CEO’su Rolf Dieter Maltzahn, 2016 yılı değerlendirmesi ve 2017 beklentilerini aktardı. Türkiye’nin turizmde yaşadığı krizin ve gördüğü düşüşün extrem bir durum olduğunu belirten Rolf Dieter Maltzahn, 2017 yılının çok kritik bir dönem olacağını ifade etti.

İlk defa böylesine zor bir dönem geçirildiğinin üstünü çizen Rolf Dieter Maltzahn, “Önümüzdeki yıllar için şirket yöneticisi olmaktan çok kriz yöneticisi olacağız. Turizmciler, otelciler olarak yeniden KALKÜLASYON yapmak durumundayız. 2016’da olduğu gibi 2017’de de zamanlaması iyi AKSİYONLAR yaparak krizi aşmaya çalışacağız.”dedi.

Turistler Türkiye’ye gelirler ama şartları var

Toplantıda, ısrarla 2017 yılı rezervasyonlarının düşüş gösterdiğini, sürekli yeniden ve yeniden KALKÜLASYON yapılması gerektiği üzerinde vurgu yapan Maltzahn, “Türkiye’nin Fiyat, misafirperverlik, otel hizmet kalitesi, mutfak ve aile konsepti gibi avantajları var. Türkiye’deki güvenlik ve politik sorunlar çözülürse turistler Türkiye’ye gelecektir” dedi.

Turizme destekler artarak sürmeli

Turizmciler ve DER grubunun yaptıklarının tek başına yeterli olmadığını söyleyen Maltzahn Türkiye hükümetinin de bu tanıtım çalışmalarını desteklemesi gerektiğini, yakıt desteğinin de Mısır örneğinde olduğu gibi ele alınmasını da talep etti.

2017 nasıl olacak?

2017 yılının 2016’dan daha iyi olacağını varsayan Maltzahn, “Şimdiden bir öngörü açıklamak çok zor. Ön satışlar düşük başladı. Ancak önümüzdeki aylarda toparlayabilir. Fiyat-ürün endeksi olarak yine düşük fiyatla, aksiyonla Türkiye’ye turist gelecek. Otelcilerden beklentimiz kalitelerini korumaları, konukseverliği ve iyi hizmeti devam ettirmeleri ve müşteri memnuniyetini ön planda tutmalarıdır. Türkiye hükümetinden beklentimiz de bizim yaptığımız tanıtım kampanyalarına destek vermeleridir.”dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.