2017’de seyahat etmeye değecek 6 özel etkinlik

Seyahat sitesi momondo, bahar ve yaz ayları için şimdiden tatil planları yapanlara fikir vermesi için, Eurovision’dan And Dağları’nda yol alacak trenin ilk seferine, önümüzdeki aylarda dünyanın dört bir yanında gerçekleşecek etkinlikleri bir araya getirdi.

31/12/2019 23:40
2017’de seyahat etmeye değecek 6 özel etkinlik

Bu yıl tatile nereye gideceksiniz? Şimdi bahar ve yaz ayları için seyahat planı yapmanın tam vakti! Seyahat sitesi momondo, önümüzdeki aylarda dünyanın dört bir yanında gerçekleşecek önemli etkinlikleri bir araya getirdi. Otomobil tutkunlarından müzik severlere herkese göre bir etkinlik var. Tek yapmanız gereken, nereye gitmek istediğinize karar verip uçak biletinizi ayırtıp otelde rezervasyonunuzu yapmak!

Ferrari Land açılışı - İspanya

PortAventura World Parks&Resort’un yeni eğlence parkı için en ön sıradaki yerinizi alın. Nisan ayında Tarragona’da, spor arabalara adanan 60.000 m2’lik bir alana yayılan Ferrari Land’in açılışı var. Ziyaretçiler 570 metrelik aile yarış pistinde ve çeşitli F1 simülatörlerinde kendilerini test edebilecek, ayrıca Avrupa’nın en yükseğe tırmanan hız treninde heyecan dolu dakikalar yaşayabilecek.

Ne zaman: 7 Nisan 2017

Nerede: Tarragona, İspanya

Belmond Andean Explorer treninin ilk seferi – Peru

Binmeyen kalmasın! And Dağları boyunca yol alacak yeni trene merhaba deyin. 2017’nin mayıs ayında açılışı yapılacak Belmond Andean Explorer seferine İnka İmparatorluğu’nun tarihi başkenti Cuzco’dan başlayacak. 3 bin 500 metreye tırmanın tren, Titikaka Gölü, Colca Kanyonu ve Sumbay Mağaraları’ndan geçerek, beyaz şehir olarak anılar Arequipa’ya ulaşıyor.

Ne zaman: Mayıs 2017

Nerede: Cuzco, Peru

Eurovision Şarkı Yarışması – Ukrayna

Artık bir klasik haline gelen Eurovision Şarkı Yarışması’na bu yıl Ukrayna ev sahipliği yapıyor. Mayıs’ta Kiev’de düzenlenecek 62. Eurovision Şarkı Yarışması’nın şaşaalı açılış seremonisi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Aziz Sofya Katedrali’nde gerçekleştirilecek. Katedralin 13 kümbetinin altında, mozaik ve fresklerin arasında, o an herkesin aklında tek bir soru olacak: Katılan 43 ülke arasından bu sene hangisi kazanacak?

Ne zaman: 9, 11, 13 Mayıs 2017

Nerede: Kiev, Ukrayna

Berlin Kültür Karnavalı – Almanya

Berlin, her yıl olduğu gibi 2017 yılında da Berlin Kültür Karnavalı ile farklı etnisite, kültür ve dinlerden insanların barış içinde bir arada yaşayabilmelerini kutlayacak. Almanya’nın başkentinin çok kültürlü yapısının yansıması olan dört günlük karnavalda, müzik ve dans sokaklara hakim olacak. Etkinliğin finali ise ‘Küçük İstanbul’ olarak adlandırılan Kreuzberg semtinde dansçılar, müzisyenler ve performans sanatçılarının katılımıyla yapılacak.

Ne zaman: 2 - 5 Haziran 2017

Nerede: Berlin, Almanya

Londra Şarap Haftası – İngiltere

Yurtiçindeki bağbozumu gezilerini tamamlayıp dünyaya açılmak isteyenlere müjdeli bir haberimiz var. Bir hafta boyunca sürecek olan Londra Şarap Haftası’nda şarap tadımından yapımına kadar birçok etkinlik düzenleniyor. Daha önce denenmemiş şaraplar ve üzüm çeşitleri de etkinlik kapsamında tanıtılıyor ve atölyeler düzenleniyor.

Ne zaman: 5 - 11 Haziran 2017

Nerede: Londra, İngiltere

Tam Güneş tutulması – ABD

ABD’de, Oregon’dan Güney Carolina’ya uzanan bölge bu yıl tam Güneş tutulmasını izlemeye hazırlanıyor. Ağustos ayında gerçekleşecek bu doğa olayının en iyi görülebileceği yer ise Kentucky eyaletinin Hopkinsville şehri, namıdiğer Hoptown. Güneş tutulması sadece iki dakika kırk saniye sürecek olsa da, Summer Salute Festivali 19 - 21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.