2017'de küresel seyahat hareketleri artacak

KKTC Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, dünyada yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen direnç gösteren küresel seyahat hareketlerinin 2017 yılında artmasının beklendiğini söyledi.

31/12/2019 23:40
2017'de küresel seyahat hareketleri artacak

Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Başkenti Berlin’de gerçekleşen ve 5 kıtadan 187 ülkenin katıldığı ITB Berlin Fuarı'nı değerlendiren Ahmet Savaşan, dünyanın en prestijli turizm buluşması olarak nitelendirdiği fuarda, Turizm Ve Çevre Bakanlığı'nın başarılı bir organizasyon yaparak sektörle birlikte ülkenin kitle turizmi yanısıra sağlık, spor ve kültür turizmi olanaklarını dünyaya tanıttığını söyledi.

Beş ülke ile yeni anlaşma yapıldı

Fuarda sektörün yeni işbirliği olanağı kurma imkanı bulduğunu da belirten Ahmet Savaşan, Berlin temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere pek çok ülke temsilcisi yanı sıra turizmde söz sahibi tur operatörü ile biraraya geldiklerini ve turist sağlığı ve sağlık turizmi alanlarında beş ülke ile yeni anlaşmalar imzaladıklarını anlattı.

Sağlık amaçlı seyahat artıyor

Bu yıl ITB’de ilk defa Sağlık Turizmi’ne özel bir bölüm ayrıldığını da söyleyen Savaşan, her geçen gün daha fazla insanın, sağlığını geliştirmek, sağlığını korumak veya sağlığını geri kazanmak amacıyla kendi ülkesi dışına gittiğine vurgu yaptı.

Küresel seyahat hareketi olumsuzluklara direnç gösteriyor

Gelişmiş ekonomilerdeki yavaşlamış büyüme ve gelişmekte olan ülkelerin daha fazla büyümeyi sürdürmek için mücadele ettiği bir ortamda küresel ekonomik görünümün belirsizliğini koruduğuna işaret eden Ahmet Savaşan, dünyada yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen direnç gösteren küresel seyahat hareketlerinin 2017 yılında artmasının beklendiğini söyledi.

İnsanlar akıllarını boşaltabilecekleri tatiller arıyor 

Son yıllarda detoks tatil konseptine olan ilginin arttığını anlatan Savaşan, gezginlerin günümüzde, toksinlerden arınmak, rahatlamak, sağlıklı vakit geçirmek, egzersiz yapmak, arındırıcı diyet planlarını uygulamak ve akıllarını boşaltabilecekleri tatil arayışında olduklarına dikkat çekti. Önümüzdeki 10 yıl içinde sağlık amacıyla seyahat edeceklerin oranının, dünya nüfusunun yüzde 4’ne ulaşacağının hesaplandığını da söyleyen Savaşan, bu nedenle Sağlık Turizmi’ne olan ilginin her geçen gün arttığını ifade etti.

KKTC ancak turizmle kendi ayakları üzerinde durabilir

Ahmet Savaşan, dünyadaki değişimlerin ve trentlerin farkında olunması gerektiğine dikkat çekerek “Turizm ürünleri yeni koşullara uygun hale getirilmeli ve tanıtma pazarlama faaliyetleri de buna göre kurgulanmalıdır" dedi. Turizm Bakanlığı’nın kitle turizmindeki gelirlerin optimuma çıkartılması ve ayrıca sağlık başta olmak üzere spor, kültür gibi alternatif turizm türlerinin Kuzey Kıbrıs’da geliştirilmesi için sektörün bütün paydaşları ile birlikte uyumlu bir çalışma iklimi yakaladığına dikkat çeken Savaşan, “KKTC’nin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, ülke içi katmadeğerin artmasına, bu da turizmdeki gelişmenin sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasına bağlıdır” dedi.

2017’de turizm gelirlerinde artış sağlanacak

Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın KITSAB, KITOB, Sağlık Turizmi Konseyi yanısıra sektörün diğer bütün yetkili paydaşları ile ülke turizmini geliştirmek için yoğun bir çaba gösterdiğini söyleyen Savaşan, çalışmalara bakıldığında, 2017 yılında turizm gelirlerinde artış olacağı öngörülmektedir” diye konuştu.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.