2017’de Çinli ve İsrailli turist sayısında rekor bekleniyor

Turizmci Diyar İçkale Gültekin, 2017 yılı içerisinde Çin ve İsrailli turist sayısında rekor beklendiğini ifade ederek, Türkiye’nin turizmde 2017 yılına güçlü bir başlangıç yapacağını kaydetti.

31/12/2019 23:40
2017’de Çinli ve İsrailli turist sayısında rekor bekleniyor

Türkiye’nin son 1-2 yıl içerisinde yaşadığı badireler neticesinde turizm sektöründe durağanlık yaşandığını belirten Spice Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Diyar İçkale Gültekin, Rusya ile yeniden başlayan süreç ve Asya ve Ortadoğu pazarıyla yapılan görüşmeler neticesinde turizmciler olarak 2017 yılına umutla bakabildiklerini kaydetti.

Özellikle Avrupa pazarında yaşanan daralmanın sektörü etkilediğini belirten Gültekin, "Bu kayıpları telafi etmek adına yoğun çabalar harcıyoruz. İç pazarda yaşanan talep artışı ve Rusya ile ilişkilerin eski haline dönmesiyle birlikte yılın geri kalan döneminde ciddi bir hareketlilik yaşıyoruz. Özellikle son dakika satışlarında canlanma ile birlikte 2016 yılını morallerimiz yüksek kapatacağız" dedi.

"Avrupa’nın takındığı tutum tamamen siyasi bir durumdur"

Türkiye’nin turizmde 2017 yılına güçlü bir başlangıç yapacağını ifade eden Gültekin, "Tur operatörleriyle 2017 yılına yönelik kontratlarımızı tamamladık. Erken rezervasyonlar gelmeye başladı. Ülkemize gelen turist sayısında rekor artışlar bekliyoruz, öyle bazı kesimlerin söylediği gibi ‘turist gelmez artık’ düşüncesinde değilim. Siz doğru destinasyon, doğru fiyat sunarsanız dünyanın her yerinden turist getirebilirsiniz. Ülkemiz bölgenin en güvenli ülkesidir. Otelimizde ağırladığımız misafirlerimizle yaptığımız anketlerde ülkemize güven oranı yüzde 90'larda çıkıyor.

Misafirlerimizin verilen hizmetten duydukları memnuniyet ve tesis kalitesine verilen beğeni oyu yine yüzde 90 oranında çıkıyor. Sahip olduğumuz tesislerimiz dünya standartlarında. Buraya turist gelmeyecek de nereye turist gelecek? Şu an Avrupa’nın takındığı tutum tamamen siyasi bir durumdur. Avrupalı turistlerin seyahat planlamalarını yaparken bu kararları dikkate alacaklarını düşünmüyorum. Zaten almıyorlar da 2017 yılında yine ülkemizde birçok Avrupa ülkesinde misafirlerimizi ağırlayacağız" diye konuştu.

"2017 yılını turizmde rekorlar ile kapatacağız"

Turizm sektöründe alternatif pazar arayışlarında reklam ve tanıtımın önemine değinen ve bu yönde bakanlık tarafından yapılan çalışmaları takdirle karşıladığını belirten Gültekin, "Nerede turist potansiyeli varsa Türkiye orada olmalı; Afrika, Güney kore, Çin, Ortadoğu, İsrail, Hindistan turist potansiyeli yüksek yerlerde olmalıyız. Ülkemize en çok turisti nasıl getirebiliriz? Bunun planını yapmalıyız. Yılda bir milyon Çinli turistin ülkemize gelmesi bekleniyor.

Bunun yanına bir milyon İsrailli turisti, bir milyon Hintli turisti ekleyebilmeliyiz ve ekleyeceğiz de. Bu yönde ciddi çalışmalar yapıldığını biliyorum. Ve hükümetimizin yaptığı çalışmaları ve biz turizmcilere verdiği desteği takdirle karşılıyorum. Yapılan tüm bu tanıtım çalışmaları ve yeni pazar arayışlarının ardından özellikle ülkemize gelen Çinli ve İsrailli turist sayısında 2017 yılını turizmde rekorlar ile kapatacağız" değerlendirmesinde bulundu. (İHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.