2016'da İstanbul'da oda fiyatları ne kadar düştü?

2016 yılında otel odası fiyatları bölgelere göre oldukça farklı gelişti. Online satış sitesi HRS tarafından yapılan bir değerlendirmeye göre Avrupa´nın en pahalı otel odaları, fiyatın ortalama olarak 174 Euro´yu bulduğu Zürih.

31/12/2019 23:40
2016'da İstanbul'da oda fiyatları ne kadar düştü?

Araştırmaya göre, İsviçre'nin en büyük kenti Zürih, Avrupa'daki en yüksek ortalama otel odası fiyatlarına sahip oldu. 2016 yılında en büyük kaybı gösteren İstanbul'da, otel odası fiyatları yüzde 18 oranında düştü. İstanbul bu gelişmenin sonucunda Prag ve Varşova ile aynı fiyat seviyesine geldi.

Tourexpi'de yer alan habere göre, 2015 yılında en pahalı otel odası fiyatına sahip olan Londra, ortalama 172 Euro ile Zürih´ten sonra ikinciliğe geriledi. Geçen yıl büyük kazançlar yaşayan kentler de oldu. Bunların arasında yer alan Norveç başkenti Oslo'da ortalama otel odası fiyatı yüzde 40 oranında artarak 170 Euro'yu buldu. HRS´in dün Köln´de yaptığı açıklamaya göre bu olumlu trend tüm İskandinav şehirleri için geçerli. Mesela Stockholm (+ % 10.4) ve Helsinki (+ % 9.2) ile 2016 yılını iyi sonuçlarla bitirmeyi başardı.

Dünyadaki en pahalı şehir ise, önceki yıllarda da olduğu gibi ortalama otel odası fiyatı 241 Euro olan New York oldu. New York'u dünya ikinciliği ile takip eden Washington´da ortalama otel odası fiyatı 219 Euro. Japonya'nın başkenti Tokyo ise, 191 Euro ile dünyadaki üçüncü en pahalı şehir konumunda yer aldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.