14-15 Dolar'a oda satarak turizm yapılmaz

Avrupalı'nın kendi ülkelerinde bir Fast Food ürünü yiyemeyeceği rakamlara, nisan-mayıs aylarında 14-15 Dolar'a oda satılıyor.

31/12/2019 23:40
14-15 Dolar'a oda satarak turizm yapılmaz

Halil ÖNCÜ-ALANYA

Alanya Konaklı'da bulunan Club Sun Heaven bu yıl gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarını tamamladı. Sezonu 22 Mayıs'ta açacak olan Club Sun Heaven'ın Genel Müdürü Volkan Dağ, otelin % 80 oranında yenilendiğini söyledi. Dağ, “22 Mayıs’ta otelimizi açacağız. Burası 1990 yılında hizmete girmiş bir tesis. Avrupalı ve Rus misafirlerimize daha iyi hizmet verebilmek için yeni bloklar ilave ettik. Otelimizde %80 oranında yenilemeye gittik” dedi.

Zor bir sezona giriyoruz

Pazarlama stratejilerinde değişim yaşadıklarına da dikkat çeken Volkan Dağ, bu yıl Avrupalı turistin de tesislerinde konaklayacağını belirtti. Bu yıl sektörü zor bir sezonun beklediğini belirten Volkan Dağ, “Burası % 100 Rus misafir ağırlayan bir tesisti. Yaklaşık dört aydır burada genel müdürlük yapıyorum. Şu anda Rusya’da yaşanan son gelişmeler nedeniyle biz de pazarlamamızı Avrupa’ya yönelttik. Artık otelimizde % 20 oranında Avrupalı turiste de hizmet vereceğiz" diye konuştu. Antalya'daki turizmcilerin kendilerini zor bir sezona hazırladığını ifade eden Dağ, "Kabul etmek gerekir ki, zor bir sezona giriyoruz. Bunun başlıca sebebi, Antalya'daki yatak sayısının çok fazla olmasıdır. Yeni pazarlar da geliştirilmeyince, ortaya sıkıntılı bir durum çıktı. Önemli olan, bu zorluğu en az hasarla atlatmak” dedi.

Nisan mayıs aylarında 14-15 Dolar'a oda fiyatları veriliyor

Sektördeki gelişmelere de değinen Volkan Dağ,  Antalya'nın yatak kapasitesinin her geçen gün arttığını ve kalifiye elmen sıkıntısının yaşandığını söyledi. “Biz hep güzel haberlere alıştık ama bu sezon durum farklı. Birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü band olarak yatak sayıları artıyor. Avrupalı'nın kendi ülkelerinde bir fast food ürünü yiyemeyeceği rakamlara, nisan-mayıs aylarında 14-15 Dolar'a oda fiyatları veriliyor. Biri vermezse biri veriyor. Bu da sektöre zarar veriyor. Sektörün en büyük sıkıntılarının başında da kalifiye elaman sıkıntısı geliyor" diyen Volkan Dağ, konuyla ilgili olarak yakın zamanda yaşadığı bir olayı anlattı:

"Geçende bir otelde oturuyorduk. Otel sahibi yoldan geçen birkaç kişiyi çağırdı. Çağrılan kişiler 'Biz inşaat bitti memlekete dönüyoruz' dediler. Otel sahibi 'Sen F&B’cisin, sen mutfakçısın, sen meydancısın diyerek onları işe aldı. O işe başlayan arkadaşlar bir yıl sonra 'Müdür oldum' diyerek sektörün içinde yer alacaklar. Maalesef şu anda rakamlar yerlerde. İş bilen insanlara çok küçük rakamlar teklif edildiği için 'Ben yapmak istemiyorum' diyorlar. Bu aşamada da, yıllarca bu işin yükünü çekmiş tecrübeli, iş bilen kişiler elini ayağını sektörden çekiyor. Meydan da iş bilmeyenlere kalıyor. Haliyle hizmet kalitesi düşüyor."


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.