12 yeni otel geliyor

Ekonomi Bakanlığı, temmuz ayında yatırım teşvik belgesi işletmelerin listesini yayımladı. Temmuz ayında yatırım teşvik belgesi alan turizm yatırımlarından 12 tanesi komple yeni otel yatırımlarından oluştu.

31/12/2019 23:40
12 yeni otel geliyor

Teşviklerden iki tanesi öğrenci yurdu, bir tanesi de modernizasyon belgesinden oluştu. Temmuz ayında turizm sektörüne yönelik olarak düzenlenen yatırım teşvik belgelerinin toplam tutarı ise, 170 milyon 874 bin olarak açıklandı.

12 YENİ OTEL GELİYOR

Temmuz ayında yatırım teşvik belgesi alan turizm  yatırımlarından 12 tanesi kopmle yeni otel yatırımlarından oluştu.  2 tanesi de modernizasyon için verildi.  Bu yatırımlardan, 3 tanesi 3 yıldız, 7 tanesi 4 yıldız ve 2 iki tanesi de 5 yıldızlı otel yatırımı. Yeni tesislerle birlikte hayata geçirilecek yeni yatak sayısı ise 2 bin 316 olarak açıklandı.

İSTANBUL VE TOKAT'A 5 YILDIZLI OTEL

Temmuz ayında 18 milyon 458 bin liralık yatırım teşvik belgesi alan Çetinalp Yatırım ve Turizm AŞ, İstanbul'a 260 yataklı 5 yıldızlı otel yapacak. Diğer 5 yıldızlı otel yatırımını ise Alhunlar Gıda Temizlik Dayanıklı TüketimMalları Üretim  ve Pazarlama Turizm ve İnşaat Ticaret LTD ŞTİ yapacak. Alhunlar, Tokat'a beş yıldızlı ve 240 yataklı otel yapmak için 19 milyon lira tutarında yatırım teşvik belgesi aldı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.