100 Milyar Dolar'ın patronu kim olacak?

Yatırım hacmi yaklaşık 100 Milyar Dolar olan turizm sektörünün köklü kuruluşlarından Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği, yeni başkanını bugün seçiyor.

31/12/2019 23:40
100 Milyar Dolar'ın patronu kim olacak?

Yeni başkanını bugün yapılacak olan genel kurul toplantısında seçecek olan TYD'de kulisler kaynıyor. Alınan bilgilere göre, önceki gün başkan adaylığını açıklayan Kaya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, derneğe geçtiğimiz cumartesi günü (25 Mart 2017) üye oldu.

Teamüllerine bağlılığı ile tanınan TYD'nin bugün yapılacak genel kurulu, bugüne kadar görülmemiş olaylara sahne olacak. Alınan bilgilere göre, önceki gün başkan adaylığını açıklayan Kaya Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, derneğe geçtiğimiz cumartesi günü (25 Mart 2017) üye oldu. Bu gelişmenin bugün yapılacak Genel Kurul'a nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

Burak Kaya, kazanması halinde, 5 günde üyelikten başkanlığa çıkarak görülmemiş bir rekora imza atacak.

Burak Kaya'yı kim destekliyor?

TYD kaynaklarından alınan bilgilere göre, Oya Narin'in başkanlığını istemeyen mevcut başkan Murat Ersoy, 25 Mart Cumartesi akşam yaptığı yönetim kurulu toplantısında bir grup turizmciyi TYD'ye üye olarak kayıt ettirdi. Yeni kayıtlar arasında yer alan Burak Kaya ise, başkan adaylığına ikna edilerek, "Mevcut Yönetimin" adayı olarak Oya Narin'in karşısına çıkarıldı.

Turizmdebusabah'a yaptığı açıklamada, yönetim listesinin bir kısmını hazırladığını, diğerlerini de tamamlamak için çalıştığını anlatan Burak Kaya'nın listesinde; Hakan Ateş, Fettah Tamince, Reha Arar, Cemil Uğurlu, Ramazan Aslan, Hande Tibuk, İbrahim Birkan, Ferzan Çelikkaya ve İsmet Güral bulunuyor.

Oya Narin sessizliğini koruyor

Diğer başkan adayı Oya Narin ise, sessizliğini koruyor. Görüşme taleplerini asistanı aracılığıyla geri çeviren Oya Narin, "Yaşanan polemikler TYD'ye zarar verir" kaygısı ile konuşmak istemediğini iletiyor.

TYD'nin web sayfasındaki üye listesinde henüz Burak Kaya'nın ismi yer almıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.