10 kat turist getirecek sigorta

Türkiye’nin ileri yaştakiler için sağlık turizminde büyük potansiyel olduğunu belirten Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar, "Tek sıkıntımız, bazı ülkeler dışında Türkiye'nin diğer ülkelerle arasında sağlık sigortası anlaşmasının olmaması. Sigorta anlaşması yapılırsa bizim iddiamız, şu anda kaybedilen turist sayısının 10 katını ağırlayacak duruma geleceğiz” dedi.

31/12/2019 23:40
10 kat turist getirecek sigorta

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar, Türkiye'deki en önemli konulardan birinin sağlık turizmi olduğuna, turizmde yaşanan sıkıntıların sağlık turizmi ile aşılabileceğine işaret etti. Hürriyet'te yer alan haabere göre, coğrafi konumu itibarıyla da sağlık turizminde Türkiye'nin avantajlı olduğunu ifade eden Çınar, şunları söyledi:

"Dünya yaşlanıyor ve Türkiye ileri yaştakiler için sağlık turizminde çok büyük bir potansiyel. Yurt dışında birçok ülkede yaşlı bakımı çok pahalı. Çok yaşlı olduklarından dolayı da bakabilecek genç nüfusları yok. Sağlık turizminin önü açıldığı takdirde neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Tek eksiğimiz yabancı dilimiz. Bununla ilgili de altyapımızı hazırladık. Sağlık turizmi adı altında açılacak yaşlı bakım merkezlerimizde o ülke vatandaşına göre yabancı dil kursu veriyoruz."

AVRUPA SİGORTA ANLAŞMASIYLA ÇALIŞIYOR

Çınar, sağlık sigortası konusunda bir anlaşma yapılmasının önemine vurgu yaparak şöyle devam etti: "Tek sıkıntımız bazı ülkeler dışında Türkiye'nin ülkelerle arasında sağlık sigortası anlaşması yok. Yurt dışından gelen insanlar, şu anda aldıkları sağlık hizmetini nakit olarak yapıyorlar. Eğer sigorta anlaşması yapılırsa bizim iddiamız, şu anda kaybedilen turist sayısının 10 katını ağırlayacak duruma geleceğiz. Avrupa'da doluluk oranı yüksek tesislerin hepsi sigorta anlaşmasıyla çalışıyor. Bizim tesis ve eleman kalitemiz, doğal güzelliğimiz oralardan çok daha fazla." 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.